Sud odbio kandidaturu Kanyea Westa za američke predsjedničke izbore: Navode da je odbijenih 15 000 potpisa u skladu sa zakonom

David Shankbone

Kandidatura repera Kanyea Westa za američke predsjedničke izbore u studenome nije prihvaćena u Ohiju, odlučio je Vrhovni sud te savezne države.

Jednoglasnom presudom sud je utvrdio da je republikanski državni tajnik Frank LaRose postupio u skladu sa zakonom kad je odbio gotovo 15.000 potpisa i ostalih dokumenata što ih je reper podnio.

LaRose je kao razlog naveo neusklađene informacije u dokumentima za prikupljanje potpisa.

Odvjetnici Westove kampanje u Ohiju podnijeli su žalbu, tvrdeći da je LaRoseova dužnost prihvatiti bilo čiju kandidaturu za neovisnog kandidata sve dok protiv te prijave nema žalbi i ako se ne krši zakon savezne države Ohija.



West je svoju kandidaturu predao u 12 država: Arkansasu, Coloradu, Idahou, Iowi, Kentuckyju, Louisiani, Minnesoti, Mississippiju, Oklahomi, Tennesseeju, Uti i Vermontu.

Pjevač je javno podupirao republikanskog predsjednika Donalda Trumpa prije nego što je 4. srpnja objavio vlastitu predsjedničku kandidaturu. West je suprug reality zvijezde Kim Kardashian.

Komentari