Stari Porsche 911 Carrera 3.0 RSR ‘Kralja kokaina‘ Pabla Escobara traži novog vlasnika!

Collecting Cars

Ovaj Porsche 911 Carrera 3.0 RSR iz 1974. godine po nečemu se razlikuje od bilo kojeg postojećeg, zbog čega bi se na internetskoj aukciji mogao prodati za više od milijun dolara. Naime, u početku, ovaj 911 se natjecao u seriji International Race of Champions 1974. s dvostrukim prvakom F1, Emersonom Fittipaldijem za upravljačem.

Nakon toga, kupio ga je Roger Penske, a između 1974. i 1978. godine automobil se utrkivao na događajima Lime Rock Park, Talladega, Road Atlanta, Mid-Ohio, Road America i Mid-America. Također se natjecao u 24 sata Daytone i 12 sati Sebringa gdje je završio 23.

Međutim, ono što se starom 911 zaista ‘ističe u CV-u‘ je činjenica da je njegov vlasnik bio narkobos Pablo Escobar, koji ga je ukrasio 935 body kitom. Mnogi to možda ne znaju, ali Pablo Escobar sudjelovao je na mnogim utrkama automobila. Tako je ‘Capo‘ sudjelovao promjerice na popularnom kolumbijskom Copa Renaultu 4 kupu gdje je nakon šest utrka čak uhvatio drugo mjesto.

Automobil kojim se često utrkivao bio je i konkretni Porsche 911 RSR iz 1974. godine, ali koji je prerađen u ‘Slantnose‘ varijantu u stilu Porschea 935, s dodanim karakterističnim bojama ‘Martini racing‘.



Collecting Cars navodi da je nakon Escobarove smrti automobil vraćen u SAD, gdje je vraćen u originalnu karoseriju i istu livreju koju je imao kad ga je vozio Fittipaldi. Riječ je o ‘Sahara Beige‘ nijansi, velikom stražnjem krilu, mat crnim navlakama na prednjim svjetlima i brzo-otpuštajuće poklopce motora.

Između 2007. i 2010. godine, 911 je prošao kroz potpuno restauraciju, a od tada je osvojio mnoge nagrade na raznim događajima entuzijasata. Ako vam se automobil čini poznatim, to je zato što smo već pisali o njemu u ožujku, kada se prodavao putem zastupništva po cijeni od 2,2 milijuna američkih dolara (14,3 milijuna kuna), piše Jutarnji.hr.

Komentari