Srbi snimaju film Oluja: ‘Ovo će vidjeti cijeli svijet. Nećete srpsku djecu trovati lažima‘

Vulin je ocijenio, prenose svi značajniji srpski mediji, kako se film Oluja dogodio jer “smo šutjeli o Jasenovcu” i “zato što svojoj djeci nismo dozvolili da znaju istinu o tragediji srpskog naroda te smo dočekali da nam drugi pišu povijest, da nam se podsmjehuju, da nas tjeraju da priznamo lažne genocide, da nas primoravaju da se pravimo kao da je Oluja ‘humanitarna’ akcija‘”.

Ministar ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin u okolici grada Valjeva posjetio je na setu filmsku ekipu koja snima film pod naslovom Oluja, a prema riječima producenta Vladana Anđelkovića, riječ je o priči koja se bavi tragedijom srpskog naroda kroz oči običnih ljudi “koji su u zločinu protjerani iz Hrvatske”, a ne političkim kontekstom Srba tijekom Vojno-redarstvene akcije Oluja i njihovim bijegom iz Knina i okolice.

Posjet Vučićevog ministra Vulina filmskoj ekipi ipak daje snažan politički pečat filmskom djelu koje je srpski ministar najavio ovako:

“Nikada više nitko neće umjesto Srba pisati njihovu povijest. Zaslužili smo i izborili za pravo da mi pišemo svoju povijest ispričamo je. Nitko više nikada neće trovati našu djecu lažima o srpskom narodu. Izborili smo se za istinu i pravo da o njoj govorimo”, prenosi Večernji.hr.Vulin je ocijenio, prenose svi značajniji srpski mediji, kako se film Oluja dogodio jer “smo šutjeli o Jasenovcu” i “zato što svojoj djeci nismo dozvolili da znaju istinu o tragediji srpskog naroda te smo dočekali da nam drugi pišu povijest, da nam se podsmjehuju, da nas tjeraju da priznamo lažne genocide, da nas primoravaju da se pravimo kao da je Oluja ‘humanitarna’ akcija’.”

Ministar je podvukao kako je “velika je stvar što jedna generacija srpskih umjetnika i državnika ne dozvoljava da se istina o tragediji i stradanju srpskog naroda zaboravi”.

“Velika je stvar što ćemo na velikom platnu vidjeti istinitu priču o ‘Oluji’. Kada drugi povijest prave za nas i kada drugi odlučuju o nama onda se o nama govore laži i predstavljaju se kao istina, onda nas primoravaju da priznamo tuđe genocide, tuđe zločine prihvatimo kao svoje” Vulin je dodao i kako je filmska ekipa “uložila sebe u istinu o srpskom stradanju i zločinačkoj akciji ‘Oluja'”.

“Ovo će vidjeti cijeli svijet, a na srpskoj državi je da pomogne ovim mladim ljudima da na najbolji mogući način prikažemo našu istinu”, rekao je Vulin.

Dodajmo kako je izvještaj o posjeti ministra ekipi na setu objavljen na službenim stranicama ministarstva. “Fokus nam je na priči o srpskoj obitelji, u kojoj je glava kuće, kojeg glumi Jovo Maksić, otišao u diverzante, a kroz film pratimo njegovu priču i priču članova njegove obitelji koji su izbjeglice u koloni”, rekao je producent filma Anđelković.

Redatelj i scenarist filma “Oluja” Miloš Radunović kazao je kako je snimanje “izuzetno zahtjevno” te kako “nije reč o klasičnim scenama, već je ekipa stalno u pokretu”, prenosi Danas.rs.

Komentari