SOČNIJA I MEKŠA PILETINA Morate isprobati ovaj recept!

Ilustracija Foto: Pixabay

Kako bi pileća prsa ispala sočna i mekana potrebna je termička obrada, a da bi to postigli možete ih samljeti, pa osim klasične pripreme pečenih pilećih prsa isprobajte ovu roladu s mljevenim pilećom mesom.

Za pripremu ovog jela potrebno je 500g mljevenog pilećeg mesa, dvije mrkve, svežanj bosiljka, češanj češnjaka, tri žlice krušnih mrvica, maslinovo ulje, tri krumpira, ružmarin, sol i crvena paprika.

Mljeveno pileće meso stavite u posudu te dodajte pesto od svježeg bosiljka, češnjaka i maslinog koje ste prethodno isjeckali u električnoj sjeckalici i krušne mrvice. Sve dobro promiješajte.

Zatim smjesu podijelite na tri jednaka dijela te svaki komad smjese utisnite prstima na papir za pečenje tako da oblikujete kvadrat. Na sredinu smjese stavite žlicu do dvije naribane svježe mrkve pa meso zarolajte u roladu.



Potom umotajte u papir za pečenje koji ste koristili kao podlogu. Vrhove papira zarolajte poput bombona. Isto ponovite s preostala dva dijela smjese. Zamotano meso poredajte na zagrijanu tavu u koju dodajte pola čaše vode, poklopite i kuhajte 10 minuta, okrenite rolade pa kuhajte još deset minuta.

Kao prilog možete skuhati krumpir narezan na komadiće koji onda stavite na nauljenu tavu te dodate ružmarin, sol i crvenu papriku. Poklopite i pirjajte 15 minuta, povremeno miješajući. Roladu odmotajte iz papira za pečenje, narežite na ploške i poslužite s krumpirom, piše tportal.

Komentari