Sočni zapečeni ćevapi u bijelom umaku s češnjakom!

Ovaj recept je savršen prijedlog za ručak.

Sastojci:

  • 200 g mljevenog mesa
  • mljevena paprika
  • papar
  • sol

Sastojci za umak:

  • 1 žlica brašna
  • ulje
  • 100 ml mlijeka (ili 1 žlica kiselog vrhnja)
  • voda za dolijevanje
  • suhi začini
  • papar
  • peršin

Priprema:

Luk isjeckajte na sitno pa dodajte pola nasjeckanog češnjaka i ubacite u meso. Dodajte malo papra, soli i mljevene paprike. Sve dobro izjednačite. Tavu zalijte uljem, dodajte brašno i nasjeckani češnjak pa sve fino popržite.

Dodajte mlijeko (i/ili kiselo vrhnje) i dolijevajte vodu uz neprestalno miješanje da se umak ne zgruda. Napravite rjeđi umak. Ubacite malo suhih začina i papra.

U manji pleh 25x 15cm ulijte umak. Oblikujte ćevape i rasporedite ih po plehu.



Pecite u pećnici oko pola sata na 250 stupnjeva.

Komentari