Ovaj recept je savršen prijedlog za ručak.
Sastojci:
- 200 g mljevenog mesa
- mljevena paprika
- papar
- sol
Sastojci za umak:
- 1 žlica brašna
- ulje
- 100 ml mlijeka (ili 1 žlica kiselog vrhnja)
- voda za dolijevanje
- suhi začini
- papar
- peršin
Priprema:
Luk isjeckajte na sitno pa dodajte pola nasjeckanog češnjaka i ubacite u meso. Dodajte malo papra, soli i mljevene paprike. Sve dobro izjednačite. Tavu zalijte uljem, dodajte brašno i nasjeckani češnjak pa sve fino popržite.
Dodajte mlijeko (i/ili kiselo vrhnje) i dolijevajte vodu uz neprestalno miješanje da se umak ne zgruda. Napravite rjeđi umak. Ubacite malo suhih začina i papra.
U manji pleh 25x 15cm ulijte umak. Oblikujte ćevape i rasporedite ih po plehu.
Pecite u pećnici oko pola sata na 250 stupnjeva.