Sočne popečke od tikvica idealne su za bilo koje doba dana

pixabay

Popečci od tikvica idealan su način da pretvorite to povrće u ukusno jelo koje će zavoljeti i oni koji uporno tvrde da mrze tikvice.

Popečci od tikvica ukusno su vegetarijansko predjelo hrskavo izvana, a kremasto iznutra, a recept za njihovu pripremu brz je i jednostavan. Idealne su u bilo koje doba dana, vole ih i odrasli i djeca, koja će vas sigurno nakon prve tražiti još.

Odlične su i tople i hladne, da ih pojedete kod kuće ili ponesete na posao. Ako ste od onih kojima su polpete bez mesa totalno bezveze, slobodno im dodajte malo sjeckane šunke, slanine, kobasice ili mljevene puretine, piše Pun kufer.

Sastojci za polpete:

400 g tikvica



4 žlice ribanog parmezana

1 režanj češnjaka

100 g kruha (samo sredine)

50 ml mlijeka

1 jaje

2 žlice maslinova ulja

prstohvat-dva soli

malo papra

Dodatno:

4-5 žlica krušnih mrvica

ulje za prženje

Priprema:

Operite tikvice, osušite ih i narežite na manje kockice. Zagrijte tavu, dodajte maslinovo ulje pa na ulju malo popržite drobljeni češnjak. Dodajte tikvice i pirjajte ih oko 10 minuta. Ugasite vatru i ohladite.

Sredinu kruha namočite u mlijeku pa je iscijedite.

Izmiješajte jaje s ribanim sirom, dodajte sredinu kruha, maslinovo ulje, sol, papar i tikvice pa dobro izmiješajte. Ako vam je smjesa premekana i ljepljiva, dodajte koju žlicu krušnih mrvica.

Oblikujte polpete, uvaljajte ih u krušne mrvice pa ih stavite u hladnjak na pola sata da se malo ohlade i stvrdnu.

Izvadite polpete iz hladnjaka te ih ispržite u dubljoj tavi na dobro zagrijanom ulju.

Poslužite kao toplo predjelo uz omiljeni umak i sezonsku salatu.

Komentari