Slavni televizijski voditelj otvorio profil na Instagramu: U samo četiri sata ostvario milijun pratitelja

Slavni televizijski voditelj i prirodoslovac David Attenborough otvorio je u četvrtak profil na Instagramu, rekavši kako se odlučio koristiti tom društvenom mrežom da bi pomogao “svijetu u nevolji”.

“Odlučio sam se na taj korak i istražiti novi oblik komunikacije jer je,kao što svi znamo, svijet u nevolji”, rekao je David Attenborough (94) u svom prvom objavljenom videu. U samo četiri sata prikupio je milijun pratitelja, što predstavlja rekord na toj društvenoj mreži.

“Kontinenti gore, ledenjaci se otapaju, koraljni grebeni umiru, ribe nestaju iz naših oceana. Ta lista ide dalje”, dodao je

“No, znamo što treba učiniti u vezi s time. Idućih tjedana objavljivat ću poruke kako bih objasnio koji su problemi i kako ih možemo riješiti”, dodao je.



Attenborough je u samo nekoliko sati stekao gotovo milijun sljedbenika.

Profilom upravljaju producenti njegova nedavnog filma “A life on our planet” koji idući tjedan stiže u kina.

“Društveni mediji nisu njegovo prirodno stanište”, kazalu su producenti njegova filma koji vode i njegov profil na Instagramu, prenosi CNN.

“David Attenborough proveo je svoj život putujući, istražujući neistražene kutke planeta i dokumentirajući živi svijet. Također je svjedočio šteti koja je učinjena. Spašavanje našeg planeta sada je izazov komunikacije. Znamo što je potrebno napraviti, sada nam je samo potrebna volja da to učinimo,” dodali su.

Komentari