Skejina tajnica Gotovini: Za dom spremni! Gotovina: Nabijem te na ku**c, daj mi Skeju!

Ratni dnevnik generala hrvatske vojske Rahima Ademija, izdan u obliku knjige pod nazivom ‘Samo istina’, u izdanju Večernjeg lista, podigao je golemu prašinu u javnosti.

Evo jedne zanimljive crtice iz knjige ‘Samo istina’.

“Gotovina je uvijek bio maksimalno korektan u tijeku rata, nema tu puno priče. Što se njega tiče, kao profesionalac nikad nije pravio razliku između Hrvata i onih koji to nisu. Zanimalo ga je samo znaš li posao. Jedan je od rijetkih koji gledaju struku. I zbog toga ga veoma cijenim. U najtežim operacijama uvijek smo bili zajedno, nikad nije bilo nikakvih problema među nama”, napisao je.

Ademi priča kako je u jednom trenutku 1994. godine bezuspješno od Splita, Šibenika, Zadra i Sinja tražio dodatnih 200 vojnika za livanjsko bojište.



“Sjetio sam se vojarne Visoko (Split-3), u kojoj su bili Marko Skejo i njegova postrojba HOS-a, koja je bila u sastavu 114. brigade HV-a. Kako trenutačno nisu bili angažirani ni na jednom ratištu, predložio sam Gotovini da nazove Skeju. I tako je Gotovina nazvao Skeju.

“Za dom spremni!” – javlja se Skejina tajnica, a general Gotovina joj odgovara:

“Nabijem te na k*rac. Daj mi Skeju.”

Razgovor sa Skejom išao je ovako:

Gotovina: Skejo, imaš li 200 vojnika za napadno djelovanje?

Skejo: Nemam 200, ali imam 127.

Gotovina zatim pita mene odgovara li mi to, a kad sam uzvratio: “Bolje išta nego ništa“, opet se obrati Skeji:

“Skejo, doći će Ademi odmah k tebi.”

“Tako je završio razgovor sa Skejom i potraga za vojnicima. Otišao sam Skeji, dogovorio detalje i iste se večeri vratio u Livno. Skejo je već sutradan stigao u Livno sa svojim vojnicima”, napisao je.

Komentari