SIRI NA HRVATSKOM? Apple oglašava radno mjesto u Irskoj, a glavni uvjet je – znanje hrvatskog jezika

Pixabay

Do sada Appleova digitalna glasovna asistentica Siri nije govorila hrvatski jezik, ali će se to očito promijeniti, sudeći po oglasu Applea za radno mjesto u Irskoj: Analitičar obavijesti Siri, govornik hrvatskog jezika.

“Tečan na hrvatskom jeziku s izvrsnim razumijevanjem, gramatikom i sposobnosti lektoriranja”, tako glasi prvi uvjet radnog mjesta u Corku u Irskoj, što ga je na svojim stranicama objavio Apple. Riječ je o radnom mjestu u irskom gradu u kojem se nalazi Appleova centrala za cijelu Europu.

Prije uvjeta, Apple objašnjava da je riječ o digitalnom asistentu Siri, koja bi, očito, trebala govoriti i hrvatski jezik, ili se o tome barem ozbiljno razmišlja, a analitičar obavijesti bio bi zadužen za preslušavanje njenih razgovora kako bi procijenio koliko Siri točno, i gramatički i stilski, govori hrvatski jezik u komunikaciji s korisnicima.

“Siri pruža brže i lakše načine za obaviti radnje na Appleovim uređajima, čak i prije nego što pitate”, također se navodi u oglasu.



Osim savršenog znanja hrvatskog jezika, prvi sljedeći uvjet za radno mjesto u Irskoj je izvrsno znanje engleskog jezika, prenosi N1.

Komentari