Sedam razloga zašto je ispijanje vode ujutro odličan potez za organizam

Pixabay

U Japanu je uobičajena praksa da se nakon buđenja popiju dvije pune čaše vode. Ondje smatraju i da ima sposobnost potpuno izliječiti brojne bolesti, uključujući rak, kao i pružiti niz drugih benefita.

Bez obzira hoće li vam ova praksa spasiti život kako vjeruju, ovdje ćemo pogledati mnoge druge dokazane prednosti ispijanja dvije pune čaše vode nakon buđenja.

1) Hidratizira vaše tijelo

Kad se probudite nakon dugog sna, vaše je tijelo prirodno dehidrirano. Bez obzira koliko ste vode popili dan ranije, potrošili ste zalihe i vrijeme je da ih obnovite. Time ćete pružiti svojim stanicama vodu prijeko potrebnu za život. Osvježit će vas, imat ćete više prirodne energije kroz jutro te ćete se osjećati zdravije i sretnije!

2) Izbacuje toksine

Nakon što nahranite stanice, ispijanje vode izbacit će neželjene toksine iz tijela.



Naime, dok spavate, vaše se tijelo popravlja, dopunjava energiju i uravnotežuje hormone. Time se oslobađaju toksini i drugi otpadni materijali koji zahtjevaju ispiranje.

Nakon čišćenja tijela od ovih toksina, osjećat ćete se sjajno i moći ćete upiti više hranjivih sastojaka iz dobro uravnoteženog doručka. To također dovodi do čiste kože i boljeg općeg blagostanja.

3) Ubrzava metabolizam

Pitka voda, posebno prirodna izvorska voda, presudna je taktika kada je u pitanju mršavljenje. No pijenje vode nakon buđenja najoptimalniji je način za to.

Pitku vodu nakon buđenja smatrajte budilicom za svoj metabolizam. Jutranji val vode pokreće metabolizam i dokazano povećava potencijal sagorijevanja kalorija tijekom dana.

I ne samo to, već vas voda zapravo ispunjava i umanjuje apetit, omogućujući vam pametniji odabir za doručak. Ako išta znate o zdravoj prehrani, tada znate da je ovaj zamah toliko moćan. Ne postoji bolji način za pokretanje tog zamaha nego s visokom čašom ukusne vode.

4) Pogoni vaš mozak

Jeste li znali da 75% mozga čini voda?

To znači da mozak ne može funkcionirati na optimalnoj razini bez obnova zaliha vode.

Jutarnja čaša vode učinit će da se osjećate bistro i koncentrirano, dajući Vam prednost nad svim dehidriranim zombijima s koje ćete susresti tijekom dana.

5) Održava probavu redovitim i ublažava zatvor

Glavni uzrok zatvora je dehidracija.

Pijenje vode kad se probudite ne samo da će izliječiti dehidraciju, već će vam pomoći ublažiti zatvor. Pomoći će vam u regulaciji redovite probave te će potaknuti jutarnju nuždu.

6) Sprječava i liječi bolesti

Kao što je već rečeno, u Japanu se vjeruje da pijenje vode na ovaj način može s vremenom izliječiti i najteže bolesti. Iako izlječenje teških bolesti nije znanstveno dokazano, čaša vode će sigurno utjecati pozitivno na vaše zdravlje. Nešto poput ispijanja čaše vode kad se probudite sigurno je pod vašom kontrolom, pa zašto to ne biste učinili.

7) Potpuno je osvježavajuće

Posljednji, ali svakako ne najmanje važan, sedmi razlog zbog kojeg biste trebali sudjelovati u praksi pijenja vode nakon buđenja jest to koliko ćete se osjećati dobro i osvježeno. Zaista nema ništa osvježavajuće od buđenja, suhih usta i uživanja u najčišćoj životnoj supstanci.

Revitalizirat će vas, a poslije ćete se osjećati bistro i čisto.

Piše Menprovement.

Komentari