Savjeti prije odlaska na more: Provjerite imate li sve

pixabay

Ljeto nam uskoro stiže, a prije nego ove godine odete na godišnji odmor ili krenete uživati u čarima ljeta, odvojite malo vremena kako biste razvrstali svoju ljetnu opremu.

Istekla krema za sunčanje

Ne riskirajte sa zaštitom od sunca. Kreme za sunčanje u većini slučajeva traju tri godine. Ako vidite da je vašoj kremi istekao rok ili vam se čini čudna, bacite je.

Kupaći kostimi

Izvadite sve kupaće i pregledajte svoju kolekciju. Riješite se onih koji su razvučeni, koji su vam mali, iznošeni ili onih koje ne planirate više nositi. Bacite, donirajte ili prodajte (ovisno u kakvom su stanju i koliko nošeni). Zadržite samo ono u čemu se osjećate dobro.

Dodatne japanke ili sandale

Vjerojatno posežete stalno za istim parom kada krenete na more. Treba li vam onda ostatak? Ako primijetite da ostale japanke, natikače ili sandale ne nosite, riješite ih se. Bespotrebno si stvarate nepotrebni nered.


Dodatni ručnici

Zadržite dva ručnika za svakog člana obitelji, tako da kad je jedan na pranju drugi vam je dostupan. To je sasvim dovoljno. Ne trebate ih gomilati.

Stolice za plažu

Iako vam se čini nepotrebnim, na njih stvarno morate paziti i redovno ih morate čistiti inače će vam zahrđati i vrlo lako vam mogu zaprljati kupaći kostim. Čistite ih redovno, nakon svakog dana na plaži.

Komentari