Brzi burek kojeg morate probati.
Potrebno vam je:
Paket gotovih vučenih kora za pitu, 500 g
50 ml maslinovoh ulja
250 ml mlake vode
sol po ukusu
250 g junetine
2 manje glavice crvenog luka
papar, sol, začini po ukusu
2 žlice ulja, za pirjanje mesa
Nadjev:
Luk narežite i propirjajte na ulju s malo soli, kada postane staklast ubacite meso, papar i začine te miješajte dok se meso ne usitni i ne prodinsta. Ovakav nadjev odložite dok se kore ne pripreme.
Priprema:
Od ukupne količine kora, odvojiti 4 cijele kore. Okrugli lim za pečenje nauljite i obložite korama. U jednu posudu stavite vodu, ulje, sol i promiješajte.
Tom mješavinom natopite kore na dnu lima za pečenje, te dodajte malo mesa, a onda preko njega iscjepkane kore.
Kore poprskajte uljem i vodom, opreko njih stavite meso. Redajte dok ne potrošite sve sastojke. Smotajte u burek, pecite na 180 stupnjeva sve dok ne poprimi zlatnu boju, piše Dnevno.