S ovih nekoliko trikova možete dulje sačuvati hranu i uštedjeti

Često u brzini, zbog manjka ideja ili jednostavno nemara narezanu krišku kruha bacimo u smeće, lisnato povrće ostavimo u frižideru da uvene, a prezrele rajčice ocijenimo kao nejestive. Međutim, štednja počinje upravo iskorištavanjem svih namirnica.

Lara Joanna Jarvis na svom YouTube kanalu sa svojih 38.000 pratitelja redovito dijeli razne trikove, pogotovo one vezane za štednju. U novom videu pokazala je kako da hrana ostane dulje svježa i kako da, samim time, uštedite novac, prenosi Večernji.hr.

Lisnato povrće zamotajte u papirnate ručnike

Dobar način pospremanja lisnatog povrća poput zelene salate, špinata, brokule je zamotavanje u papirnate ručnike. Oni će upiti vlagu, pa povrće neće uvenuti i potruliti. Osim za lisnato povrće, ova metoda je odlična i za maline – stavite papirnati ručnik ispod posudice u kojoj se nalaze.

Zamrzavajte sve što možete

Lara tvrdi kako zamrzava što je više moguće hrane – kruh, čak i ako je u pitanju samo jedna šnita, ona ga stavi u plastičnu vrećicu i koristi kada joj zatreba. Povrće i voće koje kupi nareže na manje komadiće, stavi u plastične vrećice i u zamrzivač, a isto radi i s lisnatim povrćem i začinima.



Koristite staru rajčicu za kuhanje

Ako su rajčice koje ste kupili postale mekane, nemojte ih baciti. Iskoristite ih za juhu, ispecite ih na tavi ili miksajte u blenderu i tako napravite umak. “Ima jako puno načina kako ih iskoristiti ako ih nećete pojesti svježe.”

Češnjak čuvajte na tamnom mjestu

Ovaj omiljeni dodatak jelima mora stajati na tamnom mjestu, pa je najbolje držati ga u nekom od zatvorenih kuhinjskih elemenata.

Staklenke držite naopako

Kako bi maslaci od orašastih plodova što dulje trajali, okrenite ih naopako – dakle poklopac neka bude na dnu.

Komentari