S OVE ČETIRI NAMIRNICE ZABORAVITE NA PREJEDANJE Savršene za mršavljenje

Prejedanje je čest problem osoba koje pokušavaju smršavjeti. Pomne broje svaku kaloriju i uskraćuju si “zabranjene” namirnice, a to onda može dovesti do prejedanja i uništiti željene rezultate.

Ispravan put do željene linije je uravnotežena i redovita prehrana koja uključuje namirnice bogate vlaknima koje suzbijaju apetit i pomažu da ne posežete za onime što može naškoditi vašem trbuhu.

Ove namirnice smatraju se prirodnim metodama suzbijanja gladi.

Ekstrakt zelenog čaja

Ekstrakt zelenog čaja izvrsno je sredstvo za sagorijevanje masti i smanjenje apetita. Sadrži dva glavna spoja koja pomažu u procesu mršavljenja – kofein i katehine. Studije sugeriraju da katehini također pomažu potaknuti metabolizam, što je ključno kada namjeravate smršavjeti.Popijte 200 do 250 ml zelenog čaja dva puta dnevno za učinkovite rezultate.

Bademi

Orašasti plodovi smatraju se izvrsnim zalogajem za suzbijanje gladi u poslijepodnevnim satima. Ali posebno bi vam mogli koristiti bademi koji su puni vlakana, bogat su izvor antioksidanata, vitamina E i magnezija. Pojedite šaku badema kad osjetite iznenadan nalet gladi.

Đumbir

Ova biljka ima nevjerojatna ljekovita svojstva. Stimulira probavni sustav, ublažava mučnine i suzbija apetit. Prema maloj studiji iz 2012. godine, muškarci koji su konzumirali đumbir tijekom doručka, osjećali su se sito najmanje tri sata nakon obroka.

Možete konzumirati čaj od đumbira ili čak suplemente đumbira nakon savjetovanja s liječnikom, piše Index.

Kava

Zbog visokog udjela kofeina kava se ne smatra dobrom za zdravlje. Ali kada govorimo o gubitku kilograma, može koristiti. Kava smanjuje apetit, povećava sagorijevanje kalorija i razgradnju masti. Važno je imati na umu da se to odnosi na crnu kavu, a ne mnogima omiljenu s mlijekom i šećerom.

Popijte 200 do 250 ml kave dva puta u danu.

Komentari