Restoran u New Yorku odbija posluživati osobe koje nisu cijepljene

pixabay

Restoran ‘Dame’ u New Yorku odlučio je ne posluživati osobe koje nisu cijepljene. Iz restorana su poručili da će tražiti potvrdu o cijepljenju za goste koje uslužuju i u unutar restorana ali i na terasi.

“Nervozno smo pratili kako raste broj zaraženih u New Yorku. Ne možemo kontrolirati hoće li osoba koja sjedi do nas u javnom prijevozu nositi masku, ali možemo kontrolirati tko ulazi u restoran ‘Dame'”, kazala je suvlasnica restorana Patricia Howard za Insider.

Oko 41 posto stanovnika New Yorka nije cijepljeno protiv covida-19, a broj novih slučajeva je i dalje porastu, kako pokazuju podaci koje objavljuje gradska administracija. Zbog tih za grad New York zabrinjavajućih brojki svakoj osobi koja se cijepi s prvom dozom cjepiva grad poklanja 100 dolara, kako bi se potaknulo što više građana na cijepljenje.

Howard i suvlasnik restorana Dame, Ed Szymanski, ističu da žele biti posebno oprezni jer je prostor restorana mali, a dvoje zaposlenika su imunokompromitirani.



“Srećom, većina nas podržava. Primili smo stotine mailova koje nismo očekivali, a u kojima su nam se ljudi zahvaljivali za inicijativu i zato što pokušavamo održati zajednicu sigurnom”, kazala je Howard te dodala da su brojni zbog ove odluke odlučili doći u restoran.

Komentari