Reper i glumac Earl Simmons – DMX preminuo u 50. godini

DMX je prije šest dana kolabirao u svom domu te je u kritičnom stanju dovezen u bolnicu u New Yorku gdje je stavljen na aparate za održavanje života. DMX od djetinjstva pati od astme, a ranije je bio hospitaliziran zbog drugih zdravstvenih problema, kao i zbog ovisnosti o cracku. 

Američki reper i glumac Earl Simmons, poznat po umjetničkom imenu DMX ili Dark Man X, umro je u petak u 50. godini nakon srčanog udara uslijed, kako se nagađa, predoziranja, objavio je u petak časopis People.

“U dubokoj žalosti javljamo da je naš voljeni DMX, pravim imenom Earl Simmons, preminuo danas u svojoj pedesetoj godini u bolnici White Plains uz svoju obitelj, nakon što je posljednjih dana uz pomoć aparata održavan na životu, stoji u objavi njegove obitelji koju prenosi People.

Karijera poznatog repera bila je obilježena sukobima sa zakon, a služio je i zatvorsku kaznu.



Odrastao u New Yorku, DMX je 1992. potpisao ugovor s diskografskom kućom Columbia Records te je surađivao sa slavnim reperima poput Jay-Za, Ja Rulea i LL Cool J-a.

Glumio je i u filmovima poput “Romeo mora umrijeti” i “Od kolijevke pa do groba”. Njegovi najveći hitovi pjesme su poput  “Party Up (Up In Here)” ili “X Gon’ Give It to Ya”.

DMX je prije šest dana kolabirao u svom domu te je u kritičnom stanju dovezen u bolnicu u New Yorku gdje je stavljen na aparate za održavanje života. Prilikom prijema u bolnicu liječnici su utvrdili izostanak moždane aktivnosti.

Billboard i portal TMZ koji prenosi vijesti o slavnima iz glazbenih i glumačkih krugova su objavili da je predoziranje bilo uzrok srčanog udara.

DMX od djetinjstva pati od astme, a ranije je bio hospitaliziran zbog drugih zdravstvenih problema, kao i zbog ovisnosti o cracku.

Komentari