Rižoto s mesom i povrćem, jednostavan za pripremu i veoma ukusan.
Sastojci:
- 500 g pilećeg bijelog mesa
- 1 crveni luk
- 3 češnja češnjaka
- 3 žličice maslinovog ulja
- šalica od 2,5 dl riže
- 400 g blitve
- povrtna juha
- parmezan
- 1 žlica maslaca
- sol, papar
Priprema:
Na par žlica maslinovog ulja propržiti luk, dodajte mu na kockice nasjeckanu piletinu, sjeckani češnjak, pa malo posolite.
Pirjajte meso nekih desetak minuta i za to vrijeme operite blitvu i odvojite listove od stabljike.
Blitvu nasjeckajte na rezance i kratko je ubacite u vrelu vodu i odmah ocijedite i isperite hladnom vodom.
Na pirjanu piletinu dodajte rižu i stalno lagano zalijevajte povrtnom juhom uz miješanje.
Pred sam kraj pripreme dodajte nasjeckanu blitvu, promiješajte, pa dodajte maslac.
Po potrebi dosolite i popaprite.
Gotov rižoto možete posuti naribanim parmezanom, piše N1