Recept za rižoto s piletinom i blitvom

Pinterest

Rižoto s mesom i povrćem, jednostavan za pripremu i veoma ukusan.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 crveni luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 žličice maslinovog ulja
  • šalica od 2,5 dl riže
  • 400 g blitve
  • povrtna juha
  • parmezan
  • 1 žlica maslaca
  • sol, papar

Priprema:

Na par žlica maslinovog ulja propržiti luk, dodajte mu na kockice nasjeckanu piletinu, sjeckani češnjak, pa malo posolite.

Pirjajte meso nekih desetak minuta i za to vrijeme operite blitvu i odvojite listove od stabljike.



Blitvu nasjeckajte na rezance i kratko je ubacite u vrelu vodu i odmah ocijedite i isperite hladnom vodom.

Na pirjanu piletinu dodajte rižu i stalno lagano zalijevajte povrtnom juhom uz miješanje.

Pred sam kraj pripreme dodajte nasjeckanu blitvu, promiješajte, pa dodajte maslac.

Po potrebi dosolite i popaprite.

Gotov rižoto možete posuti naribanim parmezanom, piše N1

Komentari