Recept za piletinu u umaku od curryja

Ilustracijha Olivemagazine.com

Piletina u umaku od voća i curryja.

Sastojci:

  • 600 g pilećih fileta
  • 1 žlica suhog biljnog začina

Umak od curryja:

  • 50 g maslaca
  • 1 jabuka
  • 1 manja banana
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 žlica izribane kore limuna
  • 50 g kokosova brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 50 g crnog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 100 ml umaka od rajčice
  • 1 čajna žlica gustina
  • 2 čajne žlica curry praška
  • 1 čajna žlica čilija
  • 1 žlica suhog biljnog začina

Priprema:

Piletinu izrežite na kocke, pospite suhim biljnim začinom i ostavite da odstoji oko 30 minuta.

Mlijeko i kokosovo brašno pomiješajte i ostavite neka odstoji.


Jabuke i bananu ogulite i izribajte. Dodajte limunovu koru, pa voće pokapajte limunovim sokom.

Na maslacu kratko dinstajte nasjeckani crni i bijeli luk. Dodajte suhi biljni začin, curry, čili, umak od rajčice i malo vode.

Nastavite dinstati, pa dodajte mlijeko s kokosom, a zatim naribane jabuke i bananu.

Kuhajte oko 20 minuta, dok ne dobijete željenu gustoću, a zatim propasirajte.

Vratite umak u lonac, dodajte piletinu i kuhajte oko 15 minuta.

Na kraju dodajte gustin razmućen s malo vode i kratko prokuhajte.

Poslužite s kuhanom rižom i sjeckanim peršinom.

Dobar tek


Komentari