Namirnice u ovoj juhi pune su vlakana, a začini poput crnog papra i čilija potiču otpuštanje toksina iz tijela. Sigurna, učinkovita i istovremeno hranjiva, ova je juha odličan izbor i za zdravo mršavljenje.
Poslužite ju uz pržene kockice kruha pa uživajte u toplim obrocima stvorenim za kišne jesenske dane.
Potrebno vam je
- 1.20 l pileći temeljac
- 1000 g mrkva, crvena
- 1 kom jabuka (cijela)
- peršin, list korijander
- 1 žličica slatki curry
- chili
- svježe mljeveni crni papar
- par kapi maslinovog ulja
Priprema
U skuhani pileći temeljac dodajte mrkvu i jednu veću oguljenu jabuku da juha ne bude prejaka.
Pred kraj ubacite listove peršina i malo korijandera u zrnu.
Za još bolji okus juhe dodajte i malo slatkog curryja u prahu i svježe mljeveni crni papar i/ili chili.
Ako juha nije dovoljno slana dodajte soli ili mješavinu suhih začina, iako je sama kocka za juhu dovoljno slana.
Temeljac procijedite, zatim izmiksajte mrkvu i procijeđeni temeljac u multipraktiku dok ne dobijete željenu gustoću. Možete dodati i kap domaćeg maslinovog ulja.
Napomena: juha ne smije biti previše rijetka i mora biti dobro izmiksana, a ostatak temeljca možete zalediti pa iskoristiti neki drugi put.