Recept za krem juhu od mrkve koja tjera masnoće i toksine iz tijela

Namirnice u ovoj juhi pune su vlakana, a začini poput crnog papra i čilija potiču otpuštanje toksina iz tijela. Sigurna, učinkovita i istovremeno hranjiva, ova je juha odličan izbor i za zdravo mršavljenje.

Poslužite ju uz pržene kockice kruha pa uživajte u toplim obrocima stvorenim za kišne jesenske dane.

Potrebno vam je

  • 1.20 l pileći temeljac
  • 1000 g mrkva, crvena
  • 1 kom jabuka (cijela)
  • peršin, list korijander
  • 1 žličica slatki curry
  • chili
  • svježe mljeveni crni papar
  • par kapi maslinovog ulja

Priprema

U skuhani pileći temeljac dodajte mrkvu i jednu veću oguljenu jabuku da juha ne bude prejaka.

Pred kraj ubacite listove peršina i malo korijandera u zrnu.



Za još bolji okus juhe dodajte i malo slatkog curryja u prahu i svježe mljeveni crni papar i/ili chili.

Ako juha nije dovoljno slana dodajte soli ili mješavinu suhih začina, iako je sama kocka za juhu dovoljno slana.

Temeljac procijedite, zatim izmiksajte mrkvu i procijeđeni temeljac u multipraktiku dok ne dobijete željenu gustoću. Možete dodati i kap domaćeg maslinovog ulja.

Napomena: juha ne smije biti previše rijetka i mora biti dobro izmiksana, a ostatak temeljca možete zalediti pa iskoristiti neki drugi put.

Komentari