Recept za brze palačinke koje možete jesti i ako izbjegavate ugljikohidrate

Početak dana rezerviran je za doručak, a kada je doručak kombinacija ukusnog i zdravog, početak dana još je bolji.

Zdrav i ukusan doručak ne znači da za njega morate odvojiti puno vremena. U prilog toj tvrdnji ide i super jednostavni recept za palačinke koji donosimo u nastavku, a koji u svoju svakodnevnicu mogu uključiti i oni koji se trude izbjegavati previše ugljikohidrata.

Sastojci:

  1. pola šalice bademova brašna
  2. 115 grama krem sira
  3. četiri jaja
  4. jedna mala žlica limunove korice
  5. maslac za prženje

Priprema:

1. U posudi miješajte bademovo brašno, krem sir, jaja i limunovu koricu dok smjesa ne postane jednolika.



2. Smjesa je odmah spremna za pečenje. Na tavi za prženje rastopite žlicu maslaca. Za jednu palačinku iskoristite otprilike 3 žlice smjene. Pržite dok ne poprimi zlatnu boju (otprilike dvije minute sa svake strane).

Kada je u pitanju nadjev, možete se poslužiti kombinacijama koje volite, a koje mogu biti slane ili slatke. Ako ipak želite izbjeći previše ugljikohidrata, onda na palačinku možete staviti malo rastopljenog maslaca od kikirikija ili bobičastog voća, piše zadovoljna.

Komentari