Pronađete li se u ovih deset znakova, vrijeme je da mijenjate posao

Ilustracija: Pixabay

Kad količina stresa uzme svoj danak na zdravlju i psihološkoj stabilnosti, vrijeme je da razmislite o pronalasku nekog “normalnijeg” posla.

Amy Morin, autorica knjige “13 stvari koje mentalno jake osobe ne rade” kaže da neprijateljsko radno okruženje čini ljude jadnima, a može dovesti i do depresije te brojnih bolesti uzrokovanih stresom.

Donosimo vam deset znakova koji pokazuju da vas posao “uništava”.

Ne možete prestati razmišljati o poslu

Naime, ako i kod kuće neprestano vrtite filmove s posla, ne možete prestati razmišljati o sukobima, kritikama ili pak uvredama – to ozbiljno ugrožava vaš privatni život, kaže Morin.



Mučite se samo da preživite dan

Zapeti kad je potrebno ili svladati nove vještine je sasvim u redu, ali ako vam je baš sve tlaka, onda ste vjerojatno u krivoj struci.

Prezirete nedjelju

Provedete li cijeli dan ogorčeni jer u ponedjeljak morate na posao, jasno je da nešto ne štima.

Teško vam je otići na posao

Svako jutro vam dolazi ideja da se javite kako ste bolesni, a u isto vrijeme tražite razloge samo da se uvjerite da morate ustati.

Zbog posla vam dođe da plačete

Biti vječno sretan jednostavno nije zdravo i realno, ali s druge strane, ako posao stalno utječe na vaše raspoloženje, promjena bi mogla biti dobar smjer.

Nadređeni vas stalno kritiziraju

Vama je možda sve u redu, a u isto vrijeme šefovi se očito s time ne slažu jer vas zasipaju kritikom na kritiku. Ako ste u ovakvoj situaciji, mogao bi vas snaći i gubitak posla, prenosi 24sata.

Šef se okomio na vas

Ako imate osjećaj da ste šefu na piku, pokušajte što brže otići iz te situacije i izbjeći rad u toksičnom okruženju.

Ne možete napredovati

Posao vam nije loš, ali vi želite više i ne čini se da na trenutnom radnom mjestu možete napredovati. U tom slučaju priliku za napredak trebali bi potražiti na drugom mjestu.

Sram vas je vašeg posla

Kad dođe trenutak da prijatelji dijele zabavne priče s posla, vama pada na pamet da što brže popijete piće i krenete doma.

Ne plaćaju vas koliko vrijedite

Ovo je prilično jasno. Ne prihvaćajte da vas netko podcjenjuje, bez obzira na obećanja o nekim budućim povišicama i promaknućima, prenosi 24sata.

Komentari