Prokulice sa slaninom u kremastom umaku

Prokulice sa slaninom u kremastom umaku od sira i češnjaka.

Sastojci:

– 300 g slanine nasjeckane na trake

– 2 žlice maslaca

– 1 kg prokulica



– 4 češnja češnjaka

– 400 ml vrhnja za kuhanje

– 100 g mozzarelle

– 150 g parmezana

– sol, papar

Priprema:

Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva.

Prokulice oprati, očistiti i presjeći na pola.

U velikoj tavi propržiti nasjeckanu slaninu dok ne postane hrskava. Zatim je prebaciti na tanjur s papirnatim ubrusom.

Iz tave ocijediti većinu masnoće od slanine ostavljajući jednu žlicu za dodatni okus.

Dodati maslac, a zatim dodati prokulice, pa začiniti sa solju i paprom. Pržiti ih par minuta uz povremeno miješanje.

Zatim dodati sitno nasjeckani češnjak i pržiti ga s prokulicama oko minutu dok ne zamiriše. Sipati vrhnje za kuhanje, smanjiti temperaturu na najmanje i kuhati par minuta.

Dodati prženu slaninu, pa izmiješati. Zatim prokulice posuti mozzarellom i parmezanom, staviti u pećnicu i peći još 10 do 15 minuta.

Komentari