PRIZOR SE PONAVLJA! William i Harry zajedno uz lijes voljene bake, baš kao uz majčin prije 25 godina

Foto: Guliver image

Prinčevi William i Harry u srijedu su jedan uz drugoga hodali uz lijes bake, kraljice Elizabete, prizor nalik onome od prije 25 godina kada su ispraćali svoju majku princezu Dianu.

Braća, koja su posljednjih godina, barem se tako vjeruje, u zategnutim odnosima, bila su u svečanoj povorci od Buckinghamske palače do Westminster Halla, gdje će kraljičino tijelo biti izloženo do pogreba u ponedjeljak.

Njihov otac, kralj Charles III. hodao je ispred njih zajedno s ostalom Elizabetinom djecom. Karlova supruga Camilla, Williamova Kate i Harryjeva Meghan automobilom su stigle u dvoranu u sklopu parlamenta.

Godine 1997., nakon što je Diana u 36. godini poginula u prometnoj nesreći u Parizu, William i Harry, tada 15-godišnjak i 12-godišnjak, hodali su središtem Londona uz njezin lijes, jedan od prizora koji je obilježio njihov život.



Harry i Meghan su se nakon odlaska sa službenih dužnosti otuđili od kraljevske obitelji uključujući njegova oca i žestoko kritizirali način na koji su bili tretirani u Buckinghamskoj palači.

William, koji se posvetio izvršavanju kraljevskih dužnosti, sada je idući u nasljednom redu za britansku krunu. Harry živi u SAD-u nakon što prije dvije godine odrekao kraljevskih dužnosti.

Od smrti kraljice prošlog četvrtka ima znakova približavanja kraljevske obitelji s Harryjem i Meghan.

U prvome obraćanju u ulozi novoga kralja, Charles III. je rekao da ih voli, a idući dan par je zajedno s Williamom i Kate pozdravio, rukovao se i razgovarao s ožalošćenim Britancima pred dvorcem Windsor.

Hoće li kraljičina smrt dovesti do trajnog pomirenja braće ostaje za vidjeti.

 

Komentari