Pripremite ukusnu piletinu s kikirikijem i ukusnim umakom od gljiva

Ilustracijha Olivemagazine.com

Ovome nitko ne može odoljeti, proučite recept za piletina u fantastičnom umaku od gljiva.

Sastojci:

  1. 1 cijelo pile isječeno na komade
  2. 4 žlice maslinovog ulja
  3. 1 glavica luka
  4. 50 g slanine
  5. 3 češnja češnjaka
  6. 2 žlice sjeckanog svježeg peršina
  7. 2 žlice sjeckanog svježeg bosiljka ili 1 žlica suhog
  8. 2 lista lovora
  9. 125 ml bijelog vina
  10. 150 ml pileće juhe
  11. 50 g neslanog kikirikija
  12. sol, papar
  13. malo crvene mljevene paprike
  14. 4 žlice brašna
  15. 8 šampinjona

Priprema

Pile isjecite na komade, oprerite i osušite. Popaprite, posolite, dodajte mljevenu papriku i ostavite da malo odstoji. Po želji možete preliti žlicom limunovog soka.

Dok piletina stoji, isjeckajte luk, češnjak i bosiljak i stavite na stranu. Sitno isjeckajte slaninu, gljive isjecite na manje komade.

U veću tavu nalijte ulje i zagrijte. U plitak tanjur naspite brašno i uvaljajte svaki komad mesa u njega. Zatim pržite na vrućem ulju dok meso ne porumeni s obje strane. Meso izvadite na tanjur, a u ulju zatim pržite sitno isjeckan luk i slaninu. Potom dodajte češnjak, peršin, gljive, bosiljak, lovorov list i vino te piletinu vratite u umak. Zatim dodajte pileću juhu i sitno isjeckan kikiriki.



Meso pustite da krčka na umjerenoj temperaturi 30 do 40 minuta.

Poslužite uz pire od krumpira ili kuhanu rižu.

Ako vam je kikiriki slan, budite pažljivi sa začinima, piše N1.

Dobar tek!

Komentari