Pripremite nadjeveno pečeno pile za obiteljski ručak

Pečenka je najčešće rješenje za blagdanski ručak, a kad je riječ o peradi, ne mora biti dosadna. Poigrajte se s punjenjem, začinima i načinom pečenja. 

Sastojci: 

1 pile, sol;

Nadjev:

  • 3 žlice ulja,
  • 1 luk,
  • 30 g slanine,
  • 3 kriške kruha,
  • 100-200 ml mlijeko,
  • 2 jaja,
  • peršin, sol, papar,
  • ulje za pečenje

Priprema:

Pile operite, lagano odvojite kožu od mesa.

Izvana i iznutra natrljajte ga solju.



Kruh narežite na kockice i prelijte hladnim mlijekom. Nasjeckajte luk, slaninu i peršin. Na vrelom ulju  izdinstajte luk sa slaninom i tako vruće prelijte na ocijeđen kruh.

Dodajte jaja, peršin, posolite, popaprite i dobro izmiješajte.

Time napunite pile, a otvor zatvorite čačkalicama.

Stavite ga u lim za pečenje, prelijte vrućim uljem i pecite oko 1 sat na 200°C.

Tijekom pečenja pile zalijevajte sokom u kojem se peče i toplom vodom kako bi ostalo sočno.

Komentari