Pripremite fiš-paprikaš po receptu Baranjaca

Ilustracija Foto: Wikipedia

Fiš-paprikaš neizostavno je jelo slavonske i baranjske kuhinje koje možete i sami pripremiti. Ovaj recept dolazi upravo iz Baranje, pa svakako isprobajte specijalitet od ribe, vina i sušene paprike koja mu daje prepoznatljivu crvenu boju. 

Za pripremu je potrebno 1 kg ribe (som i šaran), 1,3 litre vode, 2 decilitra bijelog vina, 500 grama luka, dva-tri nasjeckana češnja češnjaka, tri žlice ulja, jedna žlica slatke crvene paprike, jedna do dvije male suhe ljute papričice (čili), sol i papar u zrnu.

Ribu očistite, operite i narežite na komade. U posudi na vruću ulju zažutite sitno nasjeckan luk. Dodajte nasjeckan češnjak, slatku papriku, zdrobljen čili te papar u zrnu i sve zalijte vodom. Pustite da vrije desetak minuta.

Dodajte na komade narezanu ribu, bijelo vino te sve lagano kuhajte četrdesetak minuta bez miješanja, povremeno protresajući. Posebno skuhajte široke rezance, piše Ordinacija.hr.



Komentari