Princ William i Kate u trodnevnom posjetu SAD-u, sastat će se i s Bidenom

Foto: Twitter

Princ William i supruga Kate započeli su prvi posjet Americi u osam godina u srijedu u sjeni novog rasističkog skandala nakon što je njegova kuma napustila počasnu kraljevsku dužnost jer je opetovano pitala crnu Britanku, rođenu u Britaniji, odakle je ona “zapravo”.

Princ i princeza od Walesa sletjeli su u bostonsku međunarodnu zračnu luku Logan komercijalnim letom British Airwaysa u trodnevni posjet usredotočen na klimatske promjene.

Početak posjeta, koji dolazi nakon optužbi protiv kraljevske obitelji za rasizam iz usta Willamovog brata Harryja i šogorice Meghan, žene mješovite rase, bio je zasjenjen ostavkom i isprikom 83-godišnje Susan Hussey, jedne od Williamovih šest kuma.

“Rasizmu nema mjesta u našem društvu”, rekao je glasnogovornik kraljevskog para novinarima u Bostonu.



“Ti su komentari bili neprihvatljivi i ispravno je da se osoba povukla odmah”.

William nije bio uključen u odluku, ali “vjeruje da je to ispravan korak koji treba poduzeti”, dodao je glasnogovornik.

Britanskog prijestolonasljednika i Kate pozdravio je guverner Massachusettsa Charlie Baker.

Zatim su se trebali sastati s gradonačelnicom Bostona Michelle Wu, američkim izaslanikom za klimu Johnom Kerryjem i američkom veleposlanicom u Australiji Caroline Kennedy u bostonskoj gradskoj vijećnici.

Ovo je prvo putovanje kraljevskog para u inozemstvo otkako je 40-godišnji William postao prijestolonasljednik u rujnu, kada je njegov otac naslijedio kraljicu Elizabetu II i postao kralj Charles III.

Posljednji su put posjetili Sjedinjene Države 2014. godine kada su otišli u New York i Washington, u posjet koji je uključivalo prijem u Bijeloj kući kod tadašnjeg predsjednika Baracka Obame i njegovog zamjenika Joea Bidena.

Bijela kuća je rekla da će se Biden sastati s kraljevskim parom u petak.

Nije najavljen nikakav susret otuđene braće.

 

Komentari