Prije nego kupite novi kauč: U obzir uzmite pet ključnih stvari

pixabay

Razmišljate li promijeniti izgled svoje dnevne sobe kupnjom novog kauča? Prije same kupnje razmislite o veličini sobe te odaberite boju i oblik kauča koji se slaže s dekorom u kuću.

Razmislite o veličini sobe

Ne možete imati ogroman kauč u maloj dnevnoj sobi ili mali kauč u velikom prostranom dnevnom boravku. Pravilno izmjerite prostor dnevne sobe kao biste mogli odabrati kauč koji će vam odlično pristajati uz prostor.

Odaberite boju

Odlučite boju željene sofe prije odlaska u trgovinu ili kupnje putem interneta. Možete odabrati čak i istu boju kao što vam je zid kako bi odgovarala prostoru ili možete odabrati suprotnu nijansu kako biste stvorili kontrastni efekt. Budite ekscentrični ako to želite.

Oblik kauča

Nakon što se utvrde boja i veličina, usredotočite se na oblik. Kako biste željeli da to izgleda? Općenito, kauč L oblika najbolji je za dnevne sobe pa ako imate malo veću prostoriju on je idealan odabir. Ali ako vaša dnevna soba nije toliko prostrana, onda je bolje odlučiti se za kauč okruglog oblika. Prostor možete dodatno poboljšati foteljama i malenim stolićem, ali ako je kauč prostran nemojte stavljati previše fotelja.



Presvlaka

Odabir prave i udobne presvlake za vaš kauč jedan je od najtežih poslova jer trebate imati dovoljno znanja o pravom materijalu za njega. Najčešći materijal koža, daje elegantnu notu dekoru. Ali ako mislite dodati sobi neki bogati i kraljevski osjećaj, onda odaberite baršun. Postoji mnoštvo opcija, pa ih provjerite prije nego što odlučite nešto kupiti.

Ako kupujete novi kauč, a imate malu djecu u kući, to ubacite u računicu. Idealni će vam biti kaučevi od kože i mikrofibre koji se lako čiste. Platno zbog upijajućeg materijala teško ćete očistiti od prljavih rukica, prolivenog soka, mlijeka i slično.

Dekoracija u kući

Dok birate novi kauč, nemojte zanemariti interijer kuće, jer to je ono u što će se on uklopiti, prenosi 24sata.

Komentari