Prepustite se kremastom osvježavajućem okusu umotanom u meki biskvit!

Poželjeli ste se malo ‘vratiti u djetinjstvo’ i uživati u dekadentnoj i nježnoj dječjoj radosti? Ovaj kolač iziskuje vašu pažnju i nježnost, ali dati će vam upravo ono što vam treba – neopisivu radost!

Donosimo upute za BRONHI KOCKE, s malo izmijenjenim originalnim receptom, ali od poznate kreatorice kulinarskih čuda Nataše Pralice, koja uvijek iznenadi opisom deserta( uvijek pogodi ‘u sridu’), ali i izrazito detaljnim uputama. Modifikacije koje unosi u originalne recepte, upravo su one sitne tajne koje ponekad ‘ispustimo’ kad dijelimo ‘originalni recept’, pa se kasnije čudimo kako susjedi kolač uspije tako savršeno, a naš se ni ne stisne kako se spada, a upravo te ‘sitnice’ ono su što desert čini posebnim, zato vam donosimo prave detalje – jer svi znamo koliko oni znače!

Par ‘sitnica’ odmah na početku:

U originalnom receptu, navodi se kako je dobro ovaj kolač raditi u paru s kremšnitama, kako bi potrošili preostala friška jaja, a foru sa kuhanjem bombona možete iskoristiti sa bilo kojim karamelama ako ne volite Bronhi, npr. Werther’s Original.

Konzistencija, okus i ‘šmek’ kolača su totalno drugačiji! Biskviti su meki i sočni, kremica ih fino nadopunjuje… A kako rezati kolač? To je ‘piece of cak’e cijele ove slatke priče! Samo treba imati nježnu ruku i ravnomjerno zagladiti smjese (bilo biskvitne, bilo same kreme) i nadalje sve ide kao po loju oštrim nožem uronjenim u vrelu vodu.



SASTOJCI

KORE (RAČUNAJTE 3 OVAKVE SMJESE):

4 bjelanjka veća
prstohvat soli
100 gr šećera
45 gr oštrog brašna
30 gr gustina
1 žličica praška za pecivo
1 žličica octa
1 žlica ruma
80 ml ulja

Za treću kakao koru oduzeti 10 gr gustina i dodati 30 gr kakaa i 2 žlice ruma

BRONHI KREMA:

1 l mlijeka
100 gr bijele čokolade
200 gr Bronhi bombona
2 vanilin šećera
100 gr oštrog brašna
100 gr gustina
150 gr omekšalog maslaca
300 ml slatkog vrhnja
4 listića želatine
70 gr čokolade za kuhanje

ČOKO GLAZURA ZA BIJELE KORE:

170 gr čokolade za kuhanje
70 gr maslaca
3 žlice ulja

ZAVRŠNA ČOKO GLAZURA:

230 gr čokolade za kuhanje
9 žlica ulja
2 žlice meda

PRIPREMA BRONHI KREME

  1. Započnite sa bronhi kremom da bi se hladila dok pripremate ostalo.
  2. Od mlijeka odvojite sa strane 200 ml, a ostatak mlijeka stavite ugrijati sa bronhi bombonima, bijelom čokoladom i vanilin šećerom.
  3. Miješajte dok se sastojci ne istope.
  4. Ukuhajte ostatak mlijeka kojeg ste prethodno razmutili pjenjačom sa brašnom i gustinom.
  5. Nakon što ste dobili gustu kremu, prebacite u drugu posudu i prekrijte površinu prozirnom folijom koju lagano pritisnete
  6. Ostavite da se dobro ohladi.
  7. Nakon hlađenja izmiksajte kremu.
  8. Dodajte izrađeni maslac, sjedinite.
  9. Dodajte izmućeno slatko vrhnje u čvrsti snijeg, sjedinite.
  10. Želatinu pripremite kako piše na vrećici i otopite u lončiću, preporučujem da vatru smanjite na minimum i lončić još podignete iznad držeći u zraku i mješajući, kada se istopi odmah ulijte u kremu i izmiksajte.
  11. Kremu podijelite u tri jednake zdjelice.
  12. U jednu zdjelicu umiksajte istopljenu čokoladu.

3 TANKE KORE

  1. Dok se krema hladi nastavite pripremati kore.
  2. Tepsiju obložite sa masnim papirom, možete koristiti onu od rerne, moja je promjera 33X33 cm.
  3. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg, dodajte prstohvat soli.
  4. Postepeno dodajte šećer i miksajte dok ne postane još čvršći.
  5. Brašno, gustin i prašak za pecivo zajedno prosijte dva puta.
  6. Dodajte u bjelanjke i izmješajte sa pjenjačom dok se ne sjedini.
  7. Na kraju laganim mlazom ulijte ulje, ocat i rum i kuhačom lagano izmješajte.
  8. Odmah razmažite po masnom papiru.
  9. Staviti peći na 150 stupnjeva 20-25 minuta, paziti da ostanu svijetle.
  10. Ponovite postupak sa još jednom bijelom korom.
  11. U treću koru dodajte kakao prosijan sa ostalim praškastim sastojcima (obratite pažnju na količinu sastojaka navedenih u sastojcima)
  12. Postupak pripreme tamne je isti kao ko kod bijele kore.
  13. Sa obije bijele kore skinite masni papir i jednu stavite na tacnu za slaganje, a drugu možete na drugi masni papir na okrenutu tepsiju.
  14. Zatim istopite čokoladnu glazuru za premaz na pari.
  15. Prelijte preko obije bijele kore.
  16. Ostavite da se ohladi i očvrsne (možete kratko staviti u zamrzivač).

KAKO SLAGATI BRONHI KOCKE

  1. Mažite bijelu kremu na bijeli biskvit.
  2. Lagano na to stavite i pritisnite tamni biskvit.
  3. Premažite tamnom kremom.
  4. S obje ruke zahvatite bijelu koru s čokoladnom glazurom, stavite je na kolač i lagano pritisnite dlanovima.
  5. Premažite ostatkom bijele kreme.
  6. Stavite u hladnjak preko noći da se ohladi.
  7. Slijedeći dan premažite završnom čoko glazurom.

ZAVRŠNA ČOKO GLAZURA

  1. Čokoladu, ulje i med istopite na pari.
  2. Prelijte preko kolača.
  3. Brzo razmažite i protresite tacnu, možete par puta lupiti tacnom od stol da se glazura fino raširi.
  4. Vratite bronhi kocke u frižider da se glazura stisne.

Komentari