Preminuo Rajko Dujmić: Legendarni glazbenik podlegao teškim ozljedama

Od posljedica prometne nesreće preminuo je Rajko Dujmić (65), doznajemo od izvora bliskih obitelji.

Pjesma ‘Moja domovina’, koju su zajednički napisali Rajko Dujmić i Zrinko Tutić ostat će posebno zapamćena u srcima mnogih ljudi.

Podsjetimo, kantautor je zadobio opasne ozljede kada je prošlog tjedna u srijedu oko 17.15 sati u stravičnoj nesreći u mjestu Stari Laz, na području Ravne Gore, izgubio nadzor nad svojim VW Tiguanom zagrebačkih registracijskih oznaka i sletio u provaliju.

Zbog neprilagođene brzine sletio je s kolnika po izlazu iz oštrog lijevog zavoja koji se penje uzbrdo na tom dijelu kolnika, potom pokupio kameni zidić i šljivu da bi se zaustavio oko pet metara ispod razine ceste, odnosno desetak metara nad provalijom. Od pada ga je zadržalo granje.



Nakon prometne nesreće u kojoj mu je teško ozlijeđena glava Dujmić je bio u komi, priključen na respirator u Jedinici intenzivnog liječenja na Sušaku.

Tko je Rajko Dujmić? Napisao je i najljepšu domoljubnu pjesmu ‘Moja domovina’

Rajko Dujmić rođen je u Zagrebu, gdje je završio srednju glazbenu školu smjer violina, te apsolvirao na Pedagoškoj akademiji. Najveći dio svoje karijere proveo je u Novim Fosilima i to punih 30 godina.

Osim što je bio odličan pijanist, bio je i sjajan skladatelj. Nosi epitet jednog od ponajboljih autora na domaćoj glazbenoj sceni.

Pjesma ‘Moja domovina’, koju su zajednički napisali Rajko Dujmić i Zrinko Tutić ostat će posebno zapamćena u srcima mnogih ljudi.

Prva pjesma koju je napisao za grupu Novi Fosili bila je ”Sanjaj me”. Singlica ”Da te ne volim” prodana je u 65 tisuća primjeraka, a istoimena ploča dostigla je nakladu od 170 tisuća.

Najprodavanija ploča Novih Fosila ”Budi uvijek blizu” iz 1981. godine, prodana je u gotovo 500 tisuća primjeraka čime je dostigla dijamantnu nakladu. Na njoj se nalaze neki od najvećih hitova Rajka Dujmića i Fosila kao što su Plava košulja, Saša, Tonka, Ključ je ispod otirača… Ploče Novih Fosila prodane su u više milijuna primjeraka, te su diskografski najuspješnija grupa svih vremena na ovim našim prostorima.

Pjesma “Moja domovina”, koju su zajednički napisali Rajko Dujmić i Zrinko Tutić ostat će posebno zapamćena u srcima mnogih ljudi. U Band Aid-u koji je 1991. otpjevao zasigurno najljepšu domoljubnu pjesmu sudjelovalo je 150 glazbenika, piše na stranicama Zamp-a.

 

Komentari