Prekrasno varivo od piletine i povrća

Za pripremu ovog ukusnog i bogatog variva neće vam trebati mnogo vremena, a pripremit će te ručak za cijelu obitelj.

Sastojci:

  • 500 g pilećih karabataka
  • 300 g krumpira
  • 3 mrkve
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 1 lovorov list
  • 1 žlica brašna
  • biljno ulje
  • sol, papar
  • svježi peršin za ukrašavanje

Priprema:

Na malo biljnog ulja propržite od kostiju očišćene karabatake izrezane na komade dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Izvadite piletinu iz lonca i ostavite sa strane.

Na preostaloj masnoći prepržite luk i mrkvu izrezanu na kockice dok ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno četiri do pet minuta.



U lonac dodajte izrezani češnjak i dinstajte ga oko pola minute.

Prelijte sve zajedno pilećim temeljcem.

Pomiješajte brašno s malo vode dok ne dobijete glatku smjesu i ubacite u lonac. Sve dobro promiješajte.

Dodajte očišćeni krumpir izrezan na kocke.

Vratite piletinu u lonac, pa dodajte lovorov list, posolite i popaprite.

Kuhajte sve zajedno još oko 25 minuta, odnosno dok se krumpir termički ne obradi do kraja.

Na kraju poslužite s malo svježeg peršina.

Dobar tek!

Komentari