Poznati američki voditelj Larry King liječi se u bolnici zbog korone

Foto: Wikipedia

Legendarni američki televizijski voditelj Larry King pozitivan je na koronavirus te se liječi u bolnici u Los Angelesu već više od tjedan dana, prenosi u nedjelju BBC.

Izvori bliski njegovoj obitelji rekli su ABC Newsu i CNN-u za koji je radio 25 godina da se više od tjedan dana nalazi u medicinskom centru Cedars Sinai.

U karijeri koja se proteže na više od 60 godina, King (87) je dobitnik višestrukih priznanja, uključujući i dvije Peabody nagrade i jedan Emmy.

Proteklih godina imao je više zdravstvenih problema. Boluje od dijabetesa, imao je nekoliko srčanih udara, te rak pluća.



Nisu poznati detalji o njegovu trenutnom zdravstvenom stanju, dodaje BBC.

“Larry se borio s više zdravstvenih problema u nekoliko proteklih godina, a i s ovim se snažno bori, on je junak”, rekao je izvor CNN-u.

Vijest o njegovoj hospitalizaciji prvi je objavio medij Showbiz 411, 1. siječnja, kad je rečeno da se liječi u izolaciji te da mu nitko ne može doći u posjet, uključivo ni obitelj.

King je stekao slavu 70-ih sa svojim radijskim programom The Larry King Show, na komercijalnoj radijskoj mreži Mutual Broadcasting System.

Potom je bio domaćin Larry King Livea na CNN-u, između 1985. i 2010. godine, intervjuirajući mnoge goste, uključujući političare, sportaše, te poznate osobe iz industrije zabave.

Gosti su mu bili svi američki predsjednici od 1974., nekadašnji palestinski čelnik Jaser Arafat, ruski predsjednik Vladimir Putin, kao i zvijezde Frank Sinatra, Marlon Brando i Barbra Streisand.

Komentari