Poznata manekenka proglašena je krivom za utaju poreza, evo koliko mora platiti

Twitter

Izraelska manekenka Bar Refaeli proglašena je krivom za poreznu utaju i osuđena je na veliku novčanu kaznu te devet mjeseci rada za opće dobro, odlučio je u ponedjeljak sud u Tel Avivu.

Refaeli je proglašena krivom za podnošenje lažnih prijava prihoda dok je živjela u inozemstvu kako bi izbjegla platiti poreze u Izraelu.

Dužna je platiti 2,5 milijuna šekela (638.000 eura) novčane kazne, platiti zaostale poreze te mora raditi devet mjeseci za opće dobro, odlučio je prvostupanjski sud u Tel Avivu.

Izraelski građani koji žive u inozemstvu nisu obvezni prijaviti svoje prihode izvan zemlje. No izraelske vlasti optužuju top model i njezinu majku da su prijavile fiktivno boravište u inozemstvu kako bi platile manje poreza u zemlji.Njezina majka Tzipi Refaeli osuđena je na 16 mjeseci zatvora, na 2,5 milijuna šekela novčane kazne i plaćanje zaostalih poreza.

Presudom je zaključeno višegodišnje suđenje: Bar Refaeli bila je prvi put uhićena u prosincu 2015.

Izraelska manekenka koja je svojedobno bila u vezi s glumcem Leonardom DiCaprije, izazvala je kontroverzu kada je izbjegla odslužiti dvije godine obveznog vojnog roka tako što se udala za prijatelja svoga oca, a zatim se od njega razvela.

Udane žene i trudnice oslobođene su služenja vojnog roka u Izraelu.

Bar Refaeli sada je udana za izraelskog poslovnog čovjeka Adija Ezru.

Komentari