Posadite sjeme biljki koje brzo rastu i uživajte u njima već ovog ljeta

pixabay

Ako želite dvorište s cvijećem potrebno je birati sjeme biljaka koje brzo napreduju. U ovih pet prekrasnih cvjetova možete uživati već ovog ljeta ako ih uskoro zasadite.

Još uvijek nije kasno. Allison Vallin, organska vrtlarica iz SAD-a, preporučuje ovih 5 sjemenja za biljke koje brzo rastu (iako to ne znači da će se i cvjetovi brzo pojaviti).

Suncokret

“Ne brinite ako nemate veliko zemljište, nisu svi suncokreti ogromni”, kaže Vallin. Preporučuje sadnju sjemena za patuljaste suncokrete (koji narastu između 15 i 40 cm). Promjer samog cvijeta je oko 10 centimetra. Suncokret cvate od početka svibnja pa do sredine jeseni.

Dragoljub

Na kraju će sjeme dragoljuba izrasti u grmlje crvene, narančaste i žute boje.



“Dragoljubi dobro podnose sušne periode, pa nema potrebe za prekomjernim zalijevanjem”, kaže Vallin. Dodaje da se sjeme treba posijati centimetar ispod površine zemlje. Dragoljubi najbolje napreduju na mjestu na kojem ima puno sunca i gdje je tlo dobro drenirano.

Neven

Nakon sadnje sjemena nevena, Vallin preporučuje odsijecanje svih cvjetova koji venu kako bi se stvorio prostor za nove izdanke rast.

pixabay

“Biljka aktivno baca sjeme, tako da možete očekivati ​​da će se sljedećeg proljeća pojaviti puno novih biljčica”, dodaje.

Plamenac

Na kraju će iz ovog sjemena nastati ljubičasti, bijeli, plavi i ružičasti cvjetovi, piše Lifehacker. Dolaze u višegodišnjim i jednogodišnjim sortama, i iako bi dugogodišnje trajnice mogle u početku manje cvjetati, dugoročno bi vaš vrt mogao imati prekrasni šareni ‘pokrivač’.

Kalifornijski mak

Riječ je o trajnici koja se kod nas uzgaja kao jednogodišnja cvjetnica, voli sunce i dobro podnosi sušu. Grmolikog je oblika i može narasti do 60 centimetra. Sije se na površinu zemlje i vrlo brzo niču karakteristični listići, prenosi 24 sata.

Komentari