Popularne turističke ljetne destinacije s Instagrama

Kad je o putovanjima riječ imamo na pretek lijepih destinacija. Prilikom odabira teško je ne gledati Instagram fotografije prekrasnih destincija diljem svijeta. S dolaskom ljeta i toplijih dana, u prvi plan na našem Instagram feedu iskaču lokacije duž jadranske obale i otoka, s toga u nastavku se nalaze samo neki od prijedloga za odmor iz snova. 

Plaža Punta rata je pješćana plaža smještena na rtu u mjestu Brela kod Baške Vode, a prekrivena je raskošnom mirisnom borovom šumom i palmama. Jedna je to od najljepših pješćanih plaža na Jadranu, ali i na svijetu koju je Forbes uvrstio među 10 najljepših plaža na svijetu.

Staza sedam slapova planinarska je staza u Istri koja je idealna za sve ljubitelje planinarenja. Radi se o najljepšoj i najatraktivnijoj planinarskoj stazi u Istri koja će vam pokazati svu njenu mističnu ljepotu.

Kotla je malo mjestašce također kod Istre koje je posljednjih godina okupirao Instagram. Do Kotle se može doći i spomenutom Stazom sedam slapova. Ovo nenaseljeno selo posjetitelje privlači prekrasnom prirodom, prvenstveno slapovima i prirodnim ‘bazenima’ s vodom tirkizne boje.



Plaža Nugal na Makarskoj rivijeri je idilična i idealna za ljubitelje prirode, mira i tišine. Okružena liticama i šumom, ova pješćana plaža omiljena je među naturistima jer im pruža privatnost. Nalazi se blizu Tučepa, a do nje se osim brodom može doći i kroz šumu  Park Osejava.

Kanjon rijeke Zrmanje zaštićen je kao geomorfološki spomenik prirode i karakterističan je po 200 m visokim liticama koje se izdižu iznad rijeke. Na vrhu litice nalazi se i kula nekadašnje utvrde Pržunac. Kanjon se proteže od Obrovca do ušća, a do njega se stiže  preko Jasenica.

Izvor Cetine ili ‘Oko Dalmacije‘ privlači posjetitelje svojim nevjerojatnim izgledom. Ovo krško vrelo potopljeni je speleološki objekt, a procjenjuje se da mu je dubina oko 115 metara. Oblik i boje koje se prelijevaju kroz kristalno čistu vodu, posebice gledano iz ptičje perspektive, donijeli su mu svjetsku slavu i stavili ga na popis brojnih turista.

Rajske stepenice u Malom Lošinju stepenice su unazad sezonu-dvije počele intenzivno obilaziti Instagram fotografije domaćih i inozemnih gostiju. Nalaze se u pitoresknoj uvali Čikat, koja krije brojne malene plaže.

Mediterraneo bar u Rovinju najveselije je mjesto u Istri Lokacija mu daje izlaz na stijene i fantastičan pogled na more i otok sv. Katarine te ga čini savršenim mjestom za s guštom popiti jutarnju kavu ili večernji koktel.

 

Komentari