Pomoću ovih jednostavnih trikova uklonite mrlje od crnog vina

Ilustracija Foto: Pixabay

Mrlje od crnog vina teško je ukloniti, ali nije i nemoguće. Profesionalna čistačica Sarah Aguirre upozorava da se takve mrlje na odjeći ili na tepihu nikad ne trljaju, već ih se suši nježnim tapkanjem suhom krpom ili papirnatim ručnikom, a onda tek čisti.

Mrlju je najbolje odmah očistiti tako da tekućinu pobrišete s papirnatim ručnicima te pospite mrlju sa soli. Sol će upiti ostatke tekućine, pa možete usisati.

Ako mrlju primijetite kad se već osušila, onda na nju prolijte malo vruće vode, nanesite sredstvo za uklanjanje mrlja, a zatim na mrlju nanesite bilo koji proizvod za čišćenje na bazi kisika i pustite da stoji dva do deset sati.

Nakon brisanja na mrlju izlijte malo hladne vode i nastavite s tapkanjem. Voda razrjeđuje crno vino, što olakšava upijanje. Nemojte izlijevati previše vode i mijenjajte krpe kad se smoče. Nastavite dok tepih ne bude čist.



Ako ni tad mrlja nije otišla, napravite pastu od sode bikarbone i vode, nanesite je izravno na mrlju i pričekajte da se potpuno osuši, pa mjesto pređite s usisavačem. U slučaju da mrlja nije očišćena nanesite sredstvo za uklanjanje fleka, pričekajte da se osuši, pa opet po dijelu s mrljom pređite s usisivačem, piše Večernji.

Komentari