Pomladite svoj mozak s ovih pet vježbi i navika

Pixabay

Prema riječima kognitivne neuroznanstvenice dr. Caroline Leaf mozak je jedini organ u tijelu koji s godina može postati sve bolji, no za to ga je potrebno vježbati.

Evo pet aktivnosti koje ona preporučuje za očuvanje mladosti mozga.

Čitajte

Čitanje je općenito nevjerojatan način za vježbanje uma i kreativnog razmišljanja. Ali, možete imati još dodatnih prednosti ako obratite pozornost na to kako čitate.

“Morat ćete čitati s entuzijazmom, konzumirati i uživati ​​u riječima. Umjesto da bez entuzijazma pročitate nekoliko stranica prije nego što odete u krevet jer ste čuli da je to dobro za vas, dopustite umu da uđe u drugi svijet. To stvara odličan protok krvi u mozgu i aktivira ravnotežu frekvencija u mozgu koje mogu potaknuti zdravu neuroplastičnost”, objašnjava dr. Leaf.



Rješavajte složene zagonetke s drugima

Dobra zagonetka potiče gama aktivnost u mozgu što je izvrsno za kreativnost i održavanje mozga mladim, kaže Leaf. Ipak, nisu samo zagonetke te koje mogu potaknuti aktivnost mozga. Prošle jeseni, psihijatar i stručnjak za poremećaje mozga Daniel Amen rekao je da je stolni tenis najbolja igra za mozak.

Šetanje i sanjarenje

Leaf kaže da će šetanje i sanjarenje uključiti 200 različitih dijelova mozga na kreativan i poticajan način koji može pomoći u održavanju mozga mladim.

Promijenite način na koji slušate glazbu

Da, nešto tako jednostavno kao što je slušanje glazbe može poboljšati mozak. Dr. Leaf kaže da slušanje glazbe, dopuštajući joj da vas ponese, može imati regenerirajući učinak na ukupni protok energije u mozgu.

Promatrajte sebe i svoj utjecaj na druge

To će uključiti različite frekvencije mozga, osobito alfa frekvenciju, kaže dr. Leaf. To vam može pomoći u identificiranju toksičnih obrazaca koji su vam potrebni za detoksikaciju, što doista može utjecati na dob i zdravlje mozga, piše 24sata.

Komentari