Pod stresom ste a da toga niste ni svjesni? Evo znakova koji to potvrđuju

Pixabay

Dugotrajna izloženost stresu i tjeskobi, koja se potiskuje umjesto da se rješava, na koncu će ipak utjecati na izbijanje nekih simptoma koje možda radite i nesvjesno.

1. Škrgućete zubima
Možda ćete tijekom dana ili spavanja nesvjesno grickati ili stiskati zube. Jedan od znakova da imate ovu naviku je bolna čeljust sljedećeg jutra. Također možete primijetiti da vam zubi izgledaju kraće nego inače. Jedan od najvećih uzroka ovome je stres.

2. Previše se znojite
Ako se stalno znojite, to bi moglo biti zbog toga jer ste pretjerano tjeskobni.

3. Otpada vam više kose
Ako u kupaonici ili na češlju primijetite više dlaka to može biti znak skrivenog stresa. Čak i ako se u posljednje vrijeme nije dogodilo ništa strašno, gubitak kose događa se obično kasnije. Dakle, možda ćete gubitak primijetiti 6-12 tjedana nakon stresnog događaja.



4. Titra vam oko
Stres može dati neobične signale mozgu i mišićima lica. Kao posljedica toga, oko vam može nekontrolirano titrati. Možda ćete primijetiti pomicanje donjeg ili gornjeg kapka. To može potrajati tjednima ili mjesecima.

5. Usta su vam stalno suha
Ako ste stalno žedni, a niste jeli ništa slano, obratite pozornost na emocionalno zdravlje. Dugotrajna razdoblja stresa blokiraju žlijezde slinovnice, a kao uzrok javljaju se suha usta, piše 24sata.

Komentari