Pobjegla je od kuće, roditelji ostali u šoku kad su saznali gdje je

screenshot

Djevojčicu su zapamtili nastavnici na prijamnom ispitu u Beogradu jer je jedina kasnila Tamara Blažić – 13, iz Niša u Srbiji pobjegla je od kuće kako bi polagala prijamni ispit za matematičku gimnaziju u Beogradu.

Njen su nestanak policiji prijavili roditelji u subotu, da bi jučer u ranim jutarnjim satima bila pronađena u srpskoj metropoli.

Ključni je trag policiji dala direktorica Matematičke gimnazije Mirjana Katić koja ih je obavijestila da je djevojčica kod njih polagala prijamni ispit za upis u sedmi razred, piše Kurir.

Tu školu mogu upisati talentirana djeca i kod njih završiti sedmi i osmi razred, nakon čega nastavljaju školovanje u gimnaziji.



Pronađena u autobusu

Tamaru su nastavnici upamtili jer je jedina kasnila, a ona je objasnila da dolazi iz Niša. Budući da su u školu mogla ući samo djeca, osoblje nije znalo da je došla bez pratnje.

Poziv iz gimnazije bio je važan trag policiji jer nitko nije očekivao da je djevojčica pobjegla u Beograd.

“Divno je voljeti matematiku, ali to ne smije ugroziti sigurnost. Najvažnije je da je policija pronašla djevojčicu i da je ona dobro”, zaključila je Katić. Tamara je pronađena u autobusu za Niš u 3.20 sati, a njena je teta medijima potvrdila da je vraćena roditeljima.

Nakon što je čuo nevjerojatnu priču, 13-godišnjakinju je kontaktirao prof. Raša Karapandža, šef Katedre za financije na Sveučilištu EBS u njemačkom Wiesbadenu, koji joj je ponudio stipendiju za školovanje, prenosi Net.hr.

Komentari