PlayStation 5 proslavio svoj prvi rođendan, otkrili da je u pripremi čak 25 ekskluziva

PlayStation 5 obilježio je prvu godinu postojanja, a na svom su blogu otkrili da je u pripremi trenutno čak 25 ekskluziva.

Sony je otkrio da je iza njih naporna godina, ali i da je to tek početak.

“Maštoviti tvorci igara i izdavački partneri s kojima radimo izbacili su 360 igara za PS5. Dodatno, u pripremi je još 25 igara koje se proizvode za PS4 u PlayStation Studios”, rekao je predsjednik Sony Interactive Entertainmenta Jim Ryan.

Naravno, trenutno se ne zna o kojim se naslovima radi, ali pretpostavlja se da je riječ o već najavljenim ekskluzivama kao što su Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7 i God of War Ragnarok, ali i vrlo očekivanom nastavku Spider-Mana. Bilo kako bilo, čeka nas još puno toga.



Preko 4.6 milijardi sati igre
Duga lista naslova rezultat je aktivnosti na tržištu jer pod svojim su krovom okupili velik broj prestižnih studija i ne namjeravaju stati. U lipnju su kupili Housemarque (tvorce Returnala), a nakon toga Nixxes (specijaliziraju se za portove ekskluziva na PC), britanski Firesprite i stručnjake za remakeove Bluepoint Games.

Osim toga otkrili su i da su korisnici novih konzola kolektivno skupili preko 4.6 milijardi sati igre, ali i objavili listu najpopularnijih igara. To su, redom: Fortnite, Cold War, FIFA 21, NBA 2K21, AC Valhalla, Destiny 2, MLB The Show 21, Spider-Man: Miles Morales, Demon’s Souls i NBA 2K22.

Najbitnije na što se Ryan osvrnuo je problem s nabavkom nove konzole: “Pratimo nezapamćenu potražnju za konzolom i razumijemo vašu frustraciju. Budite uvjereni da smo fokusirani na to da učinimo sve u našoj moći da proizvedemo što više uređaja. To je nešto na čemu radimo svaki dan i to nam je najveći prioritet. Ponovo, cijenimo vaše strpljenje dok navigiramo kroz ove globalne izazove bez presedana.”

S tim na umu, ne treba zaboraviti da situacija s nestašicom čipova postaje sve gora i utječe na sva polja gejminga.

Komentari