Planinar ignorirao uzastopne pozive spasioca jer su zvali s njemu nepoznatog broja

Planinar/ilustracija

Planinar koji se izgubio na najvišoj planini u Coloradu ignorirao je uzastopne pozive spasioca jer su dolazili s njemu nepoznatog broja.

Guardian piše da je muškarac ignorirao pozive, SMS-ove i govornu poštu jer nije prepoznavao broj s kojeg dolaze.

Nestanak planinara prijavljen je oko 20 sati 18. listopada nakon što se nije vratio na mjesto gdje je boravio. Pet članova spasilačkog tima poslano je oko 22 sata da pretraže područje, ali su se vratili oko 3 sata ujutro nakon što nisu uspjeli locirati nestalog planinara na 4401 metar visokoj planini Elbert.

Drugi tim krenuo je u 7 ujutro sljedećeg dana u namjeri da pretraži područja na kojima se planinari često gube, da bi uskoro otkrili da se muškarac vratio na mjesto boravka oko 9:30 ujutro.



Planinar je vlastima rekao da se izgubio u noćnim satima te da se na razne načine pokušavao vratiti na pravu stazu. Sljedećeg jutra je konačno uspio doći do svog automobila, otprilike 24 sata nakon što je krenuo na planinarenje. Dodao je i da nije imao pojma da ga itko traži.

“Ako vam se oduži plan puta i ako počnete dobivati ​​uzastopne pozive s nepoznatog broja, javite se na telefon – to može biti tim za potragu i spašavanje koji pokušava potvrditi da ste na sigurnom”, poručili su spasioci nakon neobičnog događaja.

Komentari