Pet najzdravijih konzerviranih namirnica

Ilustracija Foto: Pixabay

Neka hrana u konzervi može biti jako hranjiva. Nutricionistica Leslie Bobo navodi da se većina konzervirane hrane konzervira odmah nakon berbe pa zbog toga ne gubi puno hranjivih sastojaka u procesu konzerviranja.

Također, konzervirana hrana je često jeftinija nego svježa, a ima i duži rok trajanja. Prema nutricionistima, ovo je pet najzdravijih konzerviranih namirnica.

Grah

Konzervirani crni grah ima više od grama proteina u pola šalice, a uz to je i izvrstan izvor proteina jer sadrži 7,5 grama proteina po obroku. Osim toga, konzervirani grah možete koristiti za razne namirnice, a za pripremu jela dovoljno ga je samo isprati prije korištenja.

Breskve

Breskve iz konzerve izvrsne su kao dodatak jogurtima ili voćnim salatama, a mogu se koristiti i kao zamjena za šećerne sirupe na palačinkama ili sladoledu. Poželjno je uzimati konzervirane breskve ili neko drugo voće u konzervi, poput ananasa ili naranči, koje su upakirane u vlastiti sok kako biste smanjili unos dodanog šećera.



Rajčica

Rajčica se uglavnom odmah nakon branja pasira i konzervira, pa je odlična za juhe ili umake od tjestenine. Konzervirana rajčica sadrži razne hranjive tvari koje se nalaze u svježim rajčicama, poput vitamina C i likopena. Odaberite limenku na kojoj piše “bez dodane soli” kako biste izbjegli dodatni unos natrija.

Bundeva

Bundevu u konzervi možete držati u smočnici jako dugo, a od nje možete raditi razna jela. Pire od bundeve bogat je vitaminima A i C i vlaknima, a i odlična je zamjena za maslac tijekom pečenja.

Losos

Svježi losos, iako je ukusan, najčešće je skup i brzo se kvari. Ne samo da losos iz konzerve traje dulje, već ćete i iskoristiti iste nutritivne prednosti poput vitamina D i B12 kao i sa svježim, piše Real Simple.

Komentari