Pet krem juha koje će vas ugrijat u ove zimske hladne dane

Pixabay

Povrtne juhe vam pomažu u reguliranju tjelesne težine, griju cijeli organizma i pojačavaju imunitet. Juhe se uvijek mogu jesti jer su one zimska konstanta koju definitivno trebate na svom stolu.

Zima je najljepša ako ste na toplome, u ugodnom društvu. A ono što će vas još više ugrijati biti će tanjur tople povrtne juhe. Mi vam donosimo top 5 juha koje će vam sigurno olakšati zimske hladnoće.

1. Krem juha od muškatne tikve

Glavni sastojci ove juhe su tikva butternut i pastrnjak. Osim što je ovo fino jelo ukusno i jednostavno za napraviti, bogato je vlaknima i antioksidansima stoga je ova juhica dobra i za vaše zdravlje.

2. Kremasta juha od crnog graha

Crni grah se često poslužuje kao prilog, ali kremasta juha od ovog sastojka bogata je proteinima i vlaknima. Gusta, kremasta i prepuna povrća, ova juha kada ju probate ima okus kao da se satima krčkala na štednjaku, ali zapravo je poprilično brzo gotova.



3. Juha od bundeve

Ova juha pomaže u probavi zbog prirodnih vlakana, kao i probiotika koji poboljšavaju zdravlje crijevnog mikrobioma.

4. Kremasta juha od limete i mrkve

Ova kremasta juha od limete i mrkve savršena je za pripremu u ranu zimu. Spoj mrkve i limete možda vam se na prvu čini neobičan ali zaista ovo dvoje savršeno pristaju jedno uz drugo.

5. Čili juha s dodatkom povrća

Velika zdjela čilija idealna je u ovo hladno vrijeme. Ova formula jamči obilan, hranjivim sastojcima bogat ručak ili večeru. Sadrži grah, organsko povrće, razne začine, maslinovo ulje, luk, papriku i rajčicu, a pružit će vam dozu proteina, vlakana, vitamina, minerala, zdravih masti i antioksidansa, piše Mind body green, piše 24sata.hr 

Komentari