Patent otkrio Appleove planove: Hoće li iPhone zamijeniti prijenosna računala?!

U javnost je procurio Appleov patent u kojem je prikazano kako iPhone, kada se postavi u posebno kućište s tipkovnicom i ekranom, može pretvoriti u prijenosnik.

Većinu naših digitalno-tehnoloških potreba danas ispunjava samo jedan uređaj – smartphone. Pametni telefoni zaista su s tržišta izbacili brojne druge uređaje, no kada je u pitanju zahtjevniji posao i pisanje malo dužih tekstova, mala virtualna tipkovnica ipak ne može zamijeniti klasično računalo. U Appleu, čini se, već neko vrijeme razmišljaju o načinima na koji bi iPhone, barem za dio korisnika, mogao zamijeniti čak i računala (iako bi time vjerojatno smanjili prodaju vlastitih prijenosnika i iPadova s tipkovnicama), a patent koji su prijavili pokazuje nam kako bi tu ideju mogli i realizirati.

iPhone kao prijenosno računalo

Patently Apple objavio je detalje o tom patentu, kao i fotografiju koja prikazuje jednostavan način s kojim bi iPhone zaista mogli koristiti kao ‘srce’ klasičnog prijenosnog računala. Slika otkriva kućište prijenosnika s tipkovnicom i ekranom te s prostorom za touchpad u koji bi se mogao postaviti iPhone. Prikaz s ekrana telefona tada bi se pojavio na ekranu prijenosnika, dok bi ekran samog iPhonea postao touchscreen laptopa.

Dakle, kućište ne bi imalo nikakav hardver poput procesora, memorije i slično, već bi se sve operacije vršile na iPhoneu i onda prikazivale na velikom ekranu. Ta ideja nije nova (Razer je već prikazao sličan uređaj, no nikada se nije pojavio u prodaji), no svakako je zanimljiva jer bi iPhone manje zahtjevnim korisnicima zaista mogao postati jedini uređaj koji će koristiti. Ne bi više bilo potrebe za kupovanjem novog laptopa, već samo posebnog kućišta – naravno, kada je Apple u pitanju, ne treba očekivati da bi ono bilo jeftino.



To što je Apple prijavio patent, naravno, ne mora značiti da će kompanija zaista i predstaviti takav uređaj, no svakako je zanimljivo vidjeti potencijalne planove za uređaje budućnosti, piše zimo.dnevnik.hr.

Komentari