Palača objavila sve detalje posljednjeg ispraćaja princa Philipa

Kraljica Elizabeta II. i princ Philip / ilustracija Foto: Wikipedia

Posljednji ispraćaj princa Philipa biti će održan u subotu 17. travnja s početkom u 15 sati u kapeli sv. Jurja u Windsoru, objavljeno je iz Buckinghamske palače.

Ceremonija će biti prilagođena uvjetima pandemije koronavirusa, a lijes s pokojnikom neće biti izložen gdje bi ga pripadnici javnosti mogli vidjeti.

Tijelo se trenutno nalazi u privatnoj kapelici Njezina Veličanstva, nakon čega će biti premješteno u obližnju memorijalnu kapelicu gdje će se nalaziti sljedećih sedam dana, koliko traje nacionalna žalost u Velikoj Britaniji.

Članovi obitelji prošetat će iza lijesa u povorci, a kraljica će sama i odvojeno od njih doći do kapelice, u kojoj će princ nakon obreda biti sahranjen u Kraljevskoj grobnici.



Pripadnici javnosti zamoljeni su da ne dolaze na posljednji ispraćaj u skladu s propisima donesenim zbog pandemije koronavirusa, isto kao i da ne ostavljaju više cvijeće ispred kraljevskih rezidencija.

Umjesto toga na službenoj web stranici Dvora zamoljeni su da razmotre opciju doniranja novaca namijenjenih za bukete u dobrotvorne svrhe, a na Internetu je dostupna i knjiga sućuti.

“Iako je ovo vrijeme tuge i oplikavanja, nadolazećih će dana biti i prilike za proslavu izvanrednog života”, izjavio je glasnogovornik Palače, prenosi Dnevnik.hr.

Komentari