Ove neobične palačinke pod nazivom Dorayaki tradicionalna su japanska slastica koje se jedu poput sendviča, između dva komada namaže se slatka pasta od azuki graha. Vrlo brzo se pripremaju i to od šest sastojaka koje većina ima kod kuće.
Kao namaz možete koristiti pekmez ili Nuttelu.
Potrebni sastojci su 150 grama brašna, 110 grama šećera, 3 žlice vode ili mlijeka, 2 velika jaja, 1 žlica meda, 1 čajna žličica sode bikarbone, biljno ulje za prženje, namaz po želji.
Jaja pomiješajte sa šećerom i medom te pjenasto izmiješajte. Sodu bikarbonu otopite u vodi ili mlijeku. Dobro promiješajte pa smjesu ulijte u jaja.
Potom prosijajte brašno te ga postupno dodajte u jaja uz miješanje dok ne dobijete glatku smjesu.
Zagrijte tavu s malo biljnog ulja te dodajte smjesu za palačinke, odnosno napravite krug promjera do 10 centimetara.
Palačinku pecite sve dok se na površini ne počinju pojavljivati mjehurići, zatim okrenite palačinku i pecite sve dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju s obje strane.
Ponovite postupak dok ne potrošite svu smjesu. Namaz po želji obilno stavite između dvije palačinke, piše Zadovoljna.hr.