PAHULJASTE I MEDENE Isprobajte ove neobične japanske palačinke

Ilustracija Foto: Pixabay

Ove neobične palačinke pod nazivom Dorayaki tradicionalna su japanska slastica koje se jedu poput sendviča, između dva komada namaže se slatka pasta od azuki graha. Vrlo brzo se pripremaju i to od šest sastojaka koje većina ima kod kuće. 

Kao namaz možete koristiti pekmez ili Nuttelu.

Potrebni sastojci su 150 grama brašna, 110 grama šećera, 3 žlice vode ili mlijeka, 2 velika jaja, 1 žlica meda, 1 čajna žličica sode bikarbone, biljno ulje za prženje, namaz po želji.

Jaja pomiješajte sa šećerom i medom te pjenasto izmiješajte. Sodu bikarbonu otopite u vodi ili mlijeku. Dobro promiješajte pa smjesu ulijte u jaja.



Potom prosijajte brašno te ga postupno dodajte u jaja uz miješanje dok ne dobijete glatku smjesu.

Zagrijte tavu s malo biljnog ulja te dodajte smjesu za palačinke, odnosno napravite krug promjera do 10 centimetara.

Palačinku pecite sve dok se na površini ne počinju pojavljivati mjehurići, zatim okrenite palačinku i pecite sve dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju s obje strane.

Ponovite postupak dok ne potrošite svu smjesu. Namaz po želji obilno stavite između dvije palačinke, piše Zadovoljna.hr.

Komentari