Ovo su tri ideje za zdrav brzi ručak gotov u manje od 10 minuta

Brzi ručak bi bio ručak za koji vam treba od ulaska u kuhinju do stavljanja na stol petnaestak minuta. Izabrali smo recepte za brzi ručak, za čiju pripremu treba tek desetak minuta.

Donosimo vam tri recepta za brzi, a zdravi obrok gotov u manje od 10 minuta.

Pirjani kiseli kupus na slanini

Stavite masnoću u tavu zatim sitno rezanu slaninu (i po želji luk) da sasvim malo požuti, dodati kiseli rezani kupus koji smo oprali u mlakoj vodi, neka se malo pirja oko 7-10 minuta. Dodati začine po želji (vegetu, mažuran, ružmarin). Pripazite da ne dodajete previše soli i vegete jer je kiseli kupus već dovoljno slan.



Kiseli kupus je jedna od najzdravijih namirnica koje možete odabrati, uz  vitamin C, B12, brojne minerala, sadrži i korisne bakterije koje štite vaš probavni sustav.  Domaća slanina (ili sušena po tradicionalnoj recepturi) bogata je vitaminom A, D, B6, a vrijedan je izvor magnezija, željeza i kalcija.

Salata s tunjevinom

Skuhajte tjesteninu, rashladite hladnom vodom, te dodajte vrhnje, majonezu, komadiće tunjevine, kuhani kukuruz iz konzerve, sveže sjeckane paprike (crvene, žute i zelene) radi ljepšeg i raznobojnog izgleda salate.

Tunjevina je zahvalna namirnica za brze recepte, postoji gotovo stotinu recepata za pripremu salate od tunjevine.  Neki uključuju tjesteninu, drugi povrće, treći kuhana jaja. Pronađite svoje omiljene i dobit ćete još mnoštvo ideja za brzi obrok. Ako vaša salata ne uključuje tjesteninu ili neke druge ugljikohidrate, možete staviti u tortilju i imate još jedan brzi, a zdravi i odličan obrok.

Čak i konzervirana u ulju tuna je zdrava namirnica. Sadrži vitamin A, C, kalcij, željezo i dobar je izvor proteina.

Palenta s umakom od vrhnja i jaja

Stavite kuhati palentu (kukuruznu krupicu) u slanoj vodi i s malo ulja.

U međuvremenu pripremite umak tako da umutite jaje, stavite 1.5 dl vode, 1.5 dl mlijeka, malo ulja i žlicu kukuruzne krupice. Posolite. Miješajte žicom  da se zgusne, a ne nastanu grudice.

Komentari