Ovo su najpopularnije aplikacije u 2021. godini

Kraj godine tradicionalno je vrijeme kad se objavljuju liste najpopularnijih, a sad je vrijeme došlo i za listu najpopularnijih aplikacija za mobilne uređaje.
Kompanija Apptopia objavila je listu najpopularnijih aplikacija temeljenu na broju preuzimanja iz Google Play i iOS trgovina aplikacija. Treba napomenuti kako Huaweijev AppGallery nije uključen u ovu brojku, ali za pretpostaviti je da ne bi značajno promijenio redoslijed.

Tako je već drugu godinu za redom na samom vrhu, uvjerljivo, TikTok. Slijede ga “naramak” Metinih aplikacija – Instagram, Facebook i WhatsApp, a top 5 najpopularnijih zaključuje aplikacija za dopisivanje koja je ove godine posebno dobila na popularnosti – Telegram.

Među 10 najpopularnijih još su Snapchat, Zoom, Messenger, CapCut (Bytedanceova aplikacija za uređivanje videa) i Spotify. U odnosu na prošlu godinu, iz 10 najpopularnijih ispali su Netflix i Google Meet.

U kategoriji najpopularnijih mobilnih videoigara, na vrh je zasjeo Subway Surfers (koji je prošle godine bio na drugom mjestu), a slijede ga Roblox, Bridge Race i Garena Free Fire. Prošlogodišnji pobjednik kategorije, igra Among Us, ove se godine nalazi na petom mjestu, piše Zimo.hr.Kategoriju najpopularnijih zabavnih aplikacija, očekivano, predvodi Netflix, a slijede ga YouTube, Google Play Games, Disney+ te Amazon Prime Video.

I u kategoriji najpopularnijih aplikacija društvenih mreža, TikTok je uvjerljivo najpopularniji. Slijede ga Instagram, Facebook i WhatsApp te Snapchat. Zanimljivo, Twitter je tek na šestom mjestu iako se tijekom 2021. godine često spominjao kao “alternativa” Facebooku i Instagramu kad njihove usluge nisu dostupne.

Zanimljivo je pogledati i koje su najpopularnije kripto aplikacije u 2021. godini. Tako je uvjerljivo najpopularnija aplikacija Binance, a slijede ju Crypto.com, Coinbase, Trust i eToro.

Listu najpopularnijih aplikacija za plaćanje odnosno slanje novca predvodi PayPal, a slijede ga Google Pay te dvije kineske aplikacije – PhonePe i Alipay.

Među poslovnim aplikacijama jasno je vidljiv trend “rada od kuće”. Tako je najpopularnija aplikacija Zoom, a slijede ju Google Meet, WhatsaApp Business, Microsoft Teams i Adobe Acrobat Reader.

Komentari