Ovo je što trebate učiniti ako pronađete ljubimce u potresu pogođenim područjima

Potres/Slavko Midzor/PIXSELL

Sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba objavilo je upute kako pomoći ljubimcima u potresu pogođenim područjima. 

“Zbog potresa mnoge su životinje u Sisačko-moslavačkoj županiji napustile svoje domove. Neke su od kuće pobjegle iz straha, a neke su izgubile krov nad glavom. Kako biste na najbolji mogući način pomogli psu koji je odlutao od kuće, molimo vas da se vodite ovim uputama”, napisali su na svojoj stranici.

Kao prvo navode da psa odvedete na očitanje mikročipa najbližem veterinaru: PETRINJA Adresa: Ulica Ljudevita Gaja 40A Mobitel: 098 17 69 532 GLINA Adresa: Žrtava Domovinskog rata 60 Mobitel: 098 599 098.

“Ako ste očitali podatke o vlasniku psa putem mikročipa, nazovite ga. Ako vlasnik može prihvatiti psa, odvedite mu ga. Ako to nije moguće ili niste uspjeli stupiti u kontakt s vlasnikom, nazovite Info centar Dumovec na telefon 01 2008 354”.



Info centar u suradnji s ostalim djelatnicima Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba organizirat će, kako navode, prijevoz i smještaj životinje. Dodaju da u suradnji s nadležnim ministarstvom vode evidenciju nađenih životinja kako bi ih se lakše vratilo vlasnicima kad se za to otvori mogućnost.

Također, u sklonište se može donijeti hrana i poslastice za pse i mačke s područja pogođenog potresom te se javiti ako je netko u mogućnosti privremeno udomiti psa ili mačku.

“Sličnu smo akciju spašavanja životinja radili i nakon poplava u županjskoj Posavini. Vjerujemo kako ćemo i ovaj put uz vašu pomoć uspjeti pomoći životinjama u potrebi”, istaknuli su.

Komentari