Ovo je recpet za one koji vole eksperimentirati s okusima; Piletina s umakom od borovnice

Ako volite ekperimentirati s okusima ova odlična kombinacija slatkog umaka i piletine je upravo savršen recept za vas. 

Sastojci: 

  • 300 g pilećeg filea
  • 1/2 žličice papra
  • 1 žličica krupne soli
  • 2 žlice maslinovog ulja

Za umak:

  • 20 g meda
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • 70 g smrznutih borovnica
  • 40 g ljubičastog luka
  • 1 žlica soka limete
  • 1 žlica sjeckanog bosiljka

Priprema:

Piletinu popaprite i posolite, pa je pecite na zagrijanom maslinovom ulju u grill tavi.

Umak pripremite tako što ćete na zagrijanom maslinovom ulju rastopiti med i dodati borovnice. Još malo zagrijati, pa pustiti da se ohladi.

U ohlađene borovnice dodajte sitno nasjeckan luk, sok od limete i sjeckani bosiljak.



Umak poslužite uz piletinu.

Dobar tek!

Komentari