Ako volite ekperimentirati s okusima ova odlična kombinacija slatkog umaka i piletine je upravo savršen recept za vas.
Sastojci:
- 300 g pilećeg filea
- 1/2 žličice papra
- 1 žličica krupne soli
- 2 žlice maslinovog ulja
Za umak:
- 20 g meda
- 2 žličice maslinovog ulja
- 70 g smrznutih borovnica
- 40 g ljubičastog luka
- 1 žlica soka limete
- 1 žlica sjeckanog bosiljka
Priprema:
Piletinu popaprite i posolite, pa je pecite na zagrijanom maslinovom ulju u grill tavi.
Umak pripremite tako što ćete na zagrijanom maslinovom ulju rastopiti med i dodati borovnice. Još malo zagrijati, pa pustiti da se ohladi.
U ohlađene borovnice dodajte sitno nasjeckan luk, sok od limete i sjeckani bosiljak.
Umak poslužite uz piletinu.
Dobar tek!